Obchodná akadémia - 6317 M

Študijné odbory

Obchodná akadémia, Nábrežie K.Petroviča 1571, Liptovský Mikuláš, Nábrežie K.Petroviča 1571, 03147 Liptovský Mikuláš

Späť na školu

OBCHODNÁ AKADÉMIA - pripravuje absolventov na prácu v obchodno-podnikateľských funkciách v tuzemskom aj medzinárodnom obchode, finančníctve, administratíve, cestovnom ruchu a v ďalších službách súkromného a štátneho sektoru. Praktické vyučovanie prebieha priamo v organizáciách a renomovaných firmách regiónu alebo cez medzinárodné projekty v zahraničných firmách.

Duálne vzdelávanie

Od školského roku 2019/20 sú žiaci odboru obchodná akadémia zapájaní do duálneho vzdelávania, kedy vyučovanie odborných praktických predmetov prebieha vo firmách, prípadne v špecializovaných učebniach školy. Systém duálneho vzdelávania je výnimočný tým, že vytvára partnerský vzťah medzi zamestnávateľom a žiakom, ktorý je definovaný vo forme učebnej zmluvy, ktorá upravuje práva a povinnosti zmluvných strán vo vzťahu k praktickému vyučovaniu žiaka.

Charakteristika absolventa

Absolvent štvorročného študijného odboru 6317 M obchodná akadémia, po ukončení štúdia úspešne vykonanou maturitnou skúškou získava prvú kvalifikáciu na úrovni úplného stredného odborného vzdelania. Po ukončení prípravy samostatne zvládne jednoduchú a zložitú činnosť. V rámci pracovnej pozície sú na absolventa kladené veľmi vysoké požiadavky na krátkodobú pamäť, schopnosť pracovať v tíme a schopnosť sociálneho kontaktu. Vysoké nároky sú dané aj na rozsah zrakového poľa, rozdelenie pozornosti, praktické myslenie, písomný a slovný prejav, prispôsobivosť, flexibilitu, sebakontrolu, sebaovládanie, samostatnosť, kultivovanosť vystupovania a vzhľadu, istotu a pohotovosť vystupovania. Požiadavky sú kladené aj na rozlišovanie farieb a farebných odtieňov, samostatné myslenie a odolnosť voči senzorickej záťaži. Požiadavky sú kladené aj na vysokú fyzickú pripravenosť.