6317 M 74 obchodná akadémia - bilingválne štúdium (anglický jazyk)

Študijné odbory

Obchodná akadémia, Akademika Hronca 8, Rožňava, Akademika Hronca 8, 048 01 Rožňava

Späť na školu

Forma štúdia: denná pre absolventov ZŠ pre chlapcov aj dievčatá z 8. a z 9. ročníka základných škôl.

Dĺžka štúdia: 5-ročné štúdium.

Plán prijatia: Päťročný študijný odbor 6317 M 74 obchodná akadémia - bilingválne štúdium je zameraný na jazykové odborné vzdelávanie v anglickom jazyku. Otvára sa 1 trieda - prijímame 20 žiakov.

Termíny prijímacích skúšok: 1. termín: 29. 04. 2024,  2. termín: 09. 05. 2024

Podmienky prijímacieho konania

Absolvent študijného odboru 6317 M 74 obchodná akadémia - bilingválne štúdium v anglickom jazyku je stredoškolsky vzdelaný pracovník so všeobecným aj odborným jazykovým vzdelaním.

Nadobudnuté všeobecné a odborné vedomosti a zručnosti uplatní pri ekonomických činnostiach spojených so získavaním a spracúvaním informácií pre výkon obchodno-podnikateľských funkcií s dôrazom na medzinárodný obchod.

Absolvent sa uplatní vo výrobných podnikoch, v peňažníctve, cestovnom ruchu a ďalších službách v štátnej a verejnej správe. Získané informácie vie posúdiť, hodnotiť a využiť v ekonomickom riadení príslušného pracoviska.

Absolvent získa výborné jazykové zručnosti, je schopný komunikovať a korešpondovať v anglickom jazyku, riešiť odborné ekonomické problémové úlohy a pracovať v skupine. Disponuje zručnosťami pri práci s osobným počítačom a internetom. Naučí sa efektívne využívať informačné a komunikačné technológie pre svoj osobný rast a výkonnosť v práci.

Po ukončení štúdia získava absolvent vysvedčenie o maturitnej skúške a o štátnej odbornej skúške z anglického jazyka v odbore ekonomika. Absolvent je pripravený do praxe, dosiahnuté vzdelanie mu vytvára podmienky pre získanie oprávnenia v podnikateľskej činnosti, a zároveň má predpoklady pokračovať v štúdiu na vysokej škole.