6317 M 00 obchodná akadémia

Študijné odbory

Obchodná akadémia, Akademika Hronca 8, Rožňava, Akademika Hronca 8, 048 01 Rožňava

Späť na školu

Forma štúdia: denná pre absolventov ZŠ pre chlapcov aj dievčatá

Dĺžka štúdia: 4-ročné štúdium

Spôsob ukončenia štúdia: maturitná skúška z predmetov slovenský jazyk a literatúra, cudzí jazyk, praktická časť odborných predmetov, teoretická časť odborných predmetov

Plán prijatia: otvára sa 1 trieda s počtom žiakov 28, z toho maximálne 10 žiakov v systéme duálneho vzdelávania

Termíny prijímacích skúšok: 1. termín 02. 05. 2024,  2. termín 06. 05. 2024

Podmienky prijímacieho konania

Absolvent študijného odboru je stredoškolsky vzdelaný pracovník so všeobecným a odborným vzdelaním potrebným na vykonávanie ekonomických činností, spojených so získavaním a spracúvaním informácií prostredníctvom informačno-komunikačných technológií pre výkon obchodno-podnikateľských funkcií vo výrobných podnikoch, v tuzemskom a medzinárodnom obchode, v peňažníctve, cestovnom ruchu a ďalších službách v štátnej a verejnej správe. Absolvent disponuje zručnosťami pri práci s osobným počítačom, internetom a informačno-komunikačnými technológiami. Získané informácie vie posúdiť, hodnotiť a využiť v ekonomickom riadení príslušného pracoviska. Po zapracovaní je absolvent pripravený na samostatný výkon činností odborného ekonomického pracovníka v rôznych formách podnikateľských subjektov, rozpočtových a príspevkových organizáciách a vo vnútropodnikových útvaroch.

Širokospektrálne zameranie odboru štúdia umožňuje absolventovi samostatne vykonávať marketingové činnosti v tuzemsku a v zahraničí, činnosti zabezpečujúce finančné hospodárenie podniku, jeho účtovníctvo, štatistiku, cenovú tvorbu, daňovú agendu, činnosti spojené so získavaním a spracúvaním informácií, kvalifikované sekretárske práce a korešpondenčné práce aj v styku so zahraničím.

Absolvent je pripravený do praxe, dosiahnuté vzdelanie mu vytvára podmienky pre získanie oprávnenia v podnikateľskej činnosť, a zároveň má predpoklady pokračovať v štúdiu na vysokej škole.