4236 M ekonomika pôdohospodárstva

Študijné odbory

Stredná odborná škola agrotechnická Agrotechnikai Szakközépiskola, Hlavná 54, Moldava nad Bodvou, Hlavná 54, 045 01 Moldava nad Bodvou

Späť na školu

Absolvent:

- je kvalifikovaný pracovník schopný vykonávať ekonomické činnosti spojené so získavaním a spracovaním informácií v oblasti agro výroby, zásobovania a odbytu, marketingu, manažmentu, personalistiky, vo vedení administratívy, účtovníctva,

- získané informácie vie posúdiť, zhodnotiť a využiť v ekonomickom riadení príslušného pracoviska,

- efektívne využíva informačné a komunikačné technológie pre svoj profesionálny rast a výkonnosť v práci.

Žiaci vykonávajú ekonomické činnosti spojené so spracovaním informácií v oblasti agro výroby, vo vedení administratívy a účtovníctva, marketingu, manažmentu, personalistiky, zásobovania a odbytu.

V rámci praktickej prípravy sa odborné predmety vyučujú v učebniach vybavených kvalitnou výpočtovou a didaktickou technikou a účtovnými programami Alfa, Omega a Olymp.

V školských cvičných firmách si žiaci upevňujú, precvičujú a spájajú s praxou základné teoretické poznatky, ktoré získavajú počas štúdia.

Žiaci pracujú v cvičnej firme ako jej zamestnanci v jednotlivých oddeleniach, ktoré imitujú skutočné firmy.

Nadobudnuté teoretické vedomosti uplatňujú a praktické zručnosti získavajú aj na pracovných stážach vo firmách v zahraničí v rámci projektu Erasmus plus.