Kurz pohybových aktivít

Zo života školy

Gymnázium J. Kráľa, SNP, Zlaté Moravce, SNP 3, 953 42 Zlaté Moravce

Späť na školu

12. 6. 2023 – Pondelok
Milý denníček, konečne som sa dočkala! Dnes sa začal Kurz pohybových aktivít.

Ráno sme odišli od školy o 8. hod. v sprievode p. u. Minárovej, p. u. Poliakovej, p. u. Kováčovej a p. u. Debnára. Všetci sme sa veľmi tešili a veru, aj bolo na čo! Po ubytovaní a obede sme išli konečne do vody! Voda bola teplá, počasie super, a tak nám vedúca kurzu, Ľ. Minárová, dala rozplavbu 10 dĺžok. To bola teda fuška! Po večeri sme ešte išli na prechádzku popri Dunaji. Už dnes sme si spravili veeeľa spoločných fotiek, aby sme zachytili každý dôležitý a vtipný moment.

Teším sa na tento týždeň a na to, čo nás v ňom čaká!

13. 6. 2023 – Utorok
Milý denníček, dnešok sme začali budíčkom o 6:30 h. Mali sme náročnejší deň, pretože nás čakala túra do obce Chľaba. Aby sme sa tam dostali, museli sme prejsť po hrebeni Kováčovských vrchov a zísť do dediny. Síce sme sa viacerí unavili, ale veľmi sme si to užili. Trasa bola občas náročnejšia, niekedy zas úplne v pohode. Prešli sme až okolo 9 km! Po obede sme si ešte išli zaplávať. Po túre nám pani učiteľky dopriali viac času na voľné plávanie... Večer nás čakal program, ktorý si pre nás pripravili žiaci 2. A. Rozdelení na 4 skupiny sme prešli rôznymi aktivitami ako: hranie twisteru, hádanie pesničiek a dokonca aj súťaž v pletení copov, ktoré plietli chalani babám. To bola sranda! Dnes to bolo síce veľmi náročné, ale aj tak sme sa dobre zabavili.

14. 6. 2023 – Streda
Drahý denníček, streda bola iná ako predchádzajúce dni. Čakal nás športový deň. Ráno sme začali rozcvičkou a behom okolo jazera. V rámci športových aktivít sme si porovnali sily 2. A verzus 2. B. Súťažilo sa vo viacerých športoch: vo futbale, bedmintone, basketbale a vo volejbale. Futbalový a basketbalový zápas vyhrala 2. A a zase v bedmintone a vo volejbale sme zažiarili my béčkari. Dnes sa stala ešte jedna zmena a to, že pani učiteľku Kováčovú vystriedala pani učiteľka Rakovská.

Po obede sme si ešte odbehli do bazéna, aby sme si stopli čas, za ktorý preplávame 1 dĺžku bazéna, čo je 50 metrov. Išlo totiž o prípravu na štafetu, ktorá nás čaká vo štvrtok. Fuuu, bola to celkom makačka! Večerný program bol dnes na nás. Poňali sme to tematicky a vymysleli sme aktivity na spôsob Pevnosť Boyard. Žiaci rozdelení na 3 skupiny mali za úlohu vyslobodiť jedného člena tímu tým, že splnia dané stanovištia, ako napr. premiestniť poháriky pomocou balóna či správne zodpovedať na pestré kvízové otázky. Súťažilo vždy iba jedno družstvo a ďalšie dve hrali hru Hututu.

Bol to jeden z ďalších z večerov, v ktorom sme sa všetci bavili a veľa sa nasmiali. Presne tieto večery nám budú chýbať najviac.

15. 6. 2023 – Štvrtok
Milý denníček, je tu štvrtok... naša posledná noc tu v Štúrove. Dnes sme opäť začali rozcvičkou. Museli sme sa dobre ponaťahovať, pretože nás čakala prechádzka do maďarského mesta Ostrihom. Videli sme most Márie Valérie, ktorý spája Štúrovo s mestom, Baziliku Panny Márie a sv. Vojtecha a aj sochu korunovácie sv. Štefana. Dokonca sme sa previezli loďou po Dunaji. Fakt pecka!

Po návrate do Štúrova a po obede sme si opäť poriadne užili vodu v bazéne. Preukázali sme športového ducha, keď sme ako zmiešané družstvá súťažne zaplávali štafetu (družstvá sme vytvorili na základe časov z predchádzajúceho dňa). Keďže v stredu sa súťaž v športových aktivitách medzi triedami skončila nerozhodne, potrebovali sme ešte víťaza. O ňom rozhodli v poslednej disciplíne – plávanie 3 spôsobmi - 3 zvolení reprezentanti za každú triedu. Až do poslednej plavby to bolo nerozhodné, no nakoniec Matúš Ž. zaplával znak rýchlejšie ako Mišo K., vďaka čomu 2. A vyhrala. Večer sme mali voľný program, a tak sme si spievali, hrali na gitare a ukulele, ale hlavne sme sa rozprávali a navzájom sa spoznávali.

Tento deň bol skvelý. Je nám ľúto, že je to naša posledná noc.

16. 6. 2023 – Piatok
Milý denníček, je tu deň D... náš posledný deň v Štúrove. Na naše šťastie či nešťastie, v plaveckom bazéne boli dnes preteky, takže sme mali povolené ísť na tobogány, do iných bazénov alebo hrať volejbal. Viacerí z nás si užili tobogán, ktorý bol extrémny! Dokonca ho skúsili aj pani učiteľky!

Po tomto dopoludní nás čakal už len obed a odchod domov.

Keď to zhodnotím, prežili sme výnimočný týždeň, plný zábavy, nových spomienok a utužených priateľstiev. Sme vďační, že sme dostali možnosť mať tento kurz, a že sa našli učitelia, ktorí sa nebáli vziať za nás zodpovednosť a umožnili nám vytvoriť si ďalšiu nenahraditeľnú spomienku. Od zajtra ma čaká realita....

Fotogaléria k článku