Pravda o drogách

Zo života školy

Súkromná stredná odborná škola, SNP 1253, Poprad, SNP 1253, 05801 Poprad

Späť na školu

Dňa 29.3.2023 sa v priestoroch školy konala prednáška s názvom Pravda o drogách, ktorej cieľom bolo dosiahnuť u žiakov úplné porozumenie toho, prečo drogy nie sú skutočným riešením akýchkoľvek problémov, stavov a situácií, ktoré nás v živote dostávajú do nízkych emócií. Zároveň mala prednáška ukázať cestu k tomu, ako každý človek môže byť v živote naozaj šťastný.

Prednáška prebiehala formou živej diskusie medzi prednášateľom a triedou. Spolu so žiakmi a študentmi sa rozoberali niektoré z nasledujúcich tém o drogách: Čo znamená pojem "pravda" a čo presne sú drogy; Ako fungujú drogy v tele a ako vplývajú na myseľ; Kto z drog profituje a aký má cieľ; Prečo si ľudia kupujú drogy a užívajú ich; Ktorých pocitov sa chceme v živote zbaviť a ktoré chceme zažívať; Je možné byť šťastný bez drog; Ako drogy trvale menia emócie človeka; Ako dlho zostávajú drogy v tele a prečo.

Prednáška sa stretla s veľkým záujmom zo strany žiakov a študentov, ktorí sa aktívne zapájali do diskusie a kládli otázky. Všetci získali užitočné informácie a nové poznatky o drogách a ich vplyve na človeka. Vzhľadom na úspech a pozitívnu odozvu na prednášku sa plánuje jej opakovanie v budúcnosti.

Tagy článku