Baristický kurz

Zo života školy

Súkromná stredná odborná škola, SNP 1253, Poprad, SNP 1253, 05801 Poprad

Späť na školu

káva, baristický kurz, školenie

Dňa 30. 3. 2023 sa v priestoroch školy Poprad-Veľká konal baristický kurz pod odborným vedením inštruktora Vladimíra Koča z Tatra Coffee Academy. Kurzu sa zúčastnili žiaci, ktorí mali záujem získať a zdokonaliť svoje zručnosti v príprave kávy a baristických techník.

Školiteľ sa v úvode venoval teórii kávy, jej histórii a príprave. Vysvetlil základné zložky kávy a vplyv rôznych metód prípravy na chuť a vôňu tohto životodarného nápoja. Po teoretickej časti nasledovala praktická príprava, kde sa účastníci naučili správne zvoliť a mlieť kávu, používať rôzne baristické nástroje a pripraviť rôzne druhy kávy. Počas praktických cvičení sa účastníci kurzu mohli naučiť základy latte artu, techniky na vytváranie rôznych vzorov a dekorácií v mlieku.

Vladimír Koč bol skvelým inštruktorom a poskytol individuálny prístup a rady každému účastníkovi. Celý kurz bol veľmi užitočný a obohacujúci pre všetkých zúčastnených. Účastníci mali možnosť získať cenné rady a tipy od odborníka s bohatými skúsenosťami v oblasti kávy. Chceli by sme vyjadriť úprimnú vďaku nášmu školiteľovi Vladimírovi Kočovi z Tatra Coffee Academy za profesionálny prístup a cenné rady, ktoré nám pomohli zdokonaliť sa v oblasti prípravy kávy a baristických techník.