Erasmus +

Úspechy školy

SOŠ Pruské, Pruské 294, 01852 Pruské

Späť na školu

Škola je dlhoročným realizátorom projektov Erasmus+, je držiteľom Charty mobility.

Každoročne pedagógovia a hlavne študenti vycestujú k partnerom do celej Európy, čo im umožňuje získavať zahraničné skúsenosti vo svojom odbore a tým ich pripavuje na ich povolanie , prípadne ďalšie štúdium.

Taktiež realizujeme množstvo projektov, kde vyhlasovateľom sú inštitúcie v Slovenskej republike - ministerstvá, úrad vlády, nadačné fondy.

Erasmus + K1 Program Erasmus+ nahrádza pôvodné programy EÚ: Program celoživotného vzdelávania (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius a Grundtvig) Mládež v akcii programy medzinárodnej spolupráce: Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink a bilaterálne programy a pribudol Šport ako nová aktivita v rámci programu. Erasmus+ poskytuje granty pre široké spektrum akcií a aktivít v oblasti v oblasti vzdelávania, odbornej prípravy, mládeže a športu. Program dáva príležitosť študentom, žiakom odbornej prípravy, pedagogickým zamestnancom, pracovníkom s mládežou a dobrovoľníkom stráviť obdobie v zahraničí a zlepšiť tak svoje poznatky, zručnosti a zamestnateľnosť. Program podporuje organizácie, ktoré sa môžu zapájať do projektovej spolupráce a v rámci partnerstiev zdieľať inovácie vo vzdelávaní, odbornej príprave a mládeže. Nová akcia Šport podporuje aktivity v rámci masového športu a prostredníctvom cezhraničnej spolupráce bude riešiť aj problémy ako doping, násilie a rasizmus.

ERASMUS+K2 SUSTAINABLE HORTICULTURAL DESIGN OF OUTDOOR EVENT SPACE

Realizácia projektu chceme zlepšiť zabezpečenie kvality a prispôsobenie odborného a profesionálneho vzdelávania potreby práce a digitalizácie. Navrhneme nový, inovatívny učebný plán, trvalo udržateľný záhradnícky dizajn vonkajšieho priestoru pre podujatia s užitočným obsahom v záhradníctve, poľnohospodárstve, cestovnom ruchu a hotelierstve. S novými nadobudnutými zručnosťami môžu študenti zlešiť svoju zamestnateľnosť a lektorov, učitelia vylepšiť dizajn nových kurzov a vyučovacích hodín. Obsah bude voľne dostupnej e-platforme v jazykoch EN, SI, RS, NL a SK.

ARBORTECH - 2021-1-SI01-KA220-VET-000028108 Projekt z programu ERASMUS + KA 220-VET

Naša škola participuje na medzinárodnom projekte ARBORTECH - 2021-1-SI01-KA220-VET-000028108, ktorého cieľom je zabezpečiť profesionálny prístup k nárokom pestovania mestskej zelene prostredníctvom primárneho programu VET (EQF úroveň 4), aby sa zabezpečili základné arboristické kompetencie, vedomosti a zručnosti.

Fotogaléria k článku