Študentská firma Nexa

Zo života školy

Stredná športová škola Tr. SNP, Košice, Trieda SNP 104, 040 11 Košice

Späť na školu

NEXA š.f. , bola založená ako súčasť voliteľného predmetu Aplikovanej ekonómie (APE), ktorý podporuje nezisková organizácia Junior Achievment Slovensko. Firma vznikla na základe Zmluvy o združení č. 077/2022-2023. Pôsobením tejto organizácie získame životnú príležitosť a skúsenosti, ako viesť firmu v mladom veku. Hlavným cieľom našej spoločnosti je učiť sa podnikať a to za pomoci predaja produktov, organizácie sprievodných akcií a spolupráce s inými obchodnými spoločnosťami.

 Ľudské zdroje

Z právneho hľadiska funguje JA Firma ako združenie so základnými zásadami riadenia akciovej spoločnosti. Spoločnosť sa skladá z 14 členov. JA Firma je riadená nasledovnými orgánmi:

1. Valné zhromaždenie – je najvyšším orgánom JA Firmy a tvoria ho akcionári. Bolo predaných všetkých 100 akcií.

2. Dozorná rada – je to kontrolný orgán, má 3 členov.

3. Predstavenstvo – je štatutárny orgán a pozostáva z prezidenta a viceprezidentov, ktorí tvoria aj manažment firmy.

Predmet Podnikania

2. Predmetom podnikania študentskej firmy je: -predaj výživových doplnkov a doplnkov pre športovcov, plánovanie a realizácia sprievodných akcií

Sme športovci a to nielen telom ale aj dušou. Šport nielen robíme ale naň neustále aj myslíme. Hodnoty našej firmy súvisia s hodnotami športu a to sú: fair play, zdravie, súdržnosť (členov firmy), cieľavedomosť. Nevzdávame sa v športe a nechceme sa vzdať ani pri prekážkach, ktoré nás v tomto školskom roku čakajú pri podnikaní.

Okrem predaja vlastných iontových nápojov a taštičiek pre športovcov firma organizuje rôzne podujatia - napr. Burza kníh, oslava Valentína, či Sladké pondelky.

Fotogaléria k článku