Duálne vzdelávanie

Info pre uchádzačov

Súkromná stredná odborná škola, SNP 1253, Poprad, SNP 1253, 05801 Poprad

Späť na školu

Súkromná Stredná odborná škola Poprad Veľká uzavrie so zamestnávateľom zmluvu o duálnom vzdelávaní, ktorej predmetom je záväzok zamestnávateľa poskytovať žiakom praktické vyučovanie na svoje náklady a zodpovednosť a záväzok strednej odbornej školy organizovať odborné vzdelávanie a prípravu v systéme duálneho vzdelávania.

Následne po prijatí žiaka na štúdium v systéme duálneho vzdelávania uzavrie plnoletý žiak so zamestnávateľom učebnú zmluvu, (v prípade neplnoletého žiaka uzavrie zmluvu jeho zákonný zástupca). Organizácia praktického vyučovania u zamestnávateľa je vymedzená tak, aby zodpovedala organizácii výchovy a vzdelávania v stredných školách. Predmetom vzdelávania žiaka je teoretické aj praktické vyučovanie. Žiak sa pripravuje na výkon povolania podľa konkrétnych potrieb a požiadaviek zamestnávateľa priamo na jeho pracovisku. Počas praktického vyučovania na pracovisku dostáva žiak finančný príspevok a osobné ochranné pracovné pomôcky. Po ukončení štúdia má okamžite vytvorené pracovné miesto na pracovisku, kde sa realizoval odborný výcvik.

Duálne vzdelávanie realizujeme vo všetkých učebných a študijných odboroch.

Čo získa žiak z účasti v duálnom vzdelávaní:

  • Príprava na povolanie v reálnych podmienkach u zamestnávateľa.
  • Získavanie pracovných návykov priamo počas štúdia.
  • Odborné vzdelávanie s použitím najnovších technológií, zariadení a materiálov.
  • Zlepšenie finančného statusu rodiny prostredníctvom motivačného štipendia, podnikové štipendia, odmeny za produktívnu prácu a iného hmotného zabezpečenia zo strany zamestnávateľa.
  • Možnosť rozšíriť učebnú zmluvu o zmluvu o budúcej pracovnej zmluve alebo o pracovnú zmluvu uzatvorenú so zamestnávateľom.
  • Začlenenie žiaka do pracovného kolektívu budúceho zamestnávateľa.

Študujte a zarábajte...