Zo života školy

Zo života školy

Stredná športová škola Tr. SNP, Košice, Trieda SNP 104, 040 11 Košice

Späť na školu

V našej škole sa už mnoho rokov snažíme o malý zázrak – skĺbiť náročné stredoškolské vzdelávanie s ešte náročnejšou športovou prípravou.

Takéto štúdium je náročné fyzicky aj časovo, vzhľadom na to, že vyučovací proces spolu so športovou prípravou prebieha niekedy aj do neskorých popoludňajších hodín. Avšak vynaložené úsilie je potrebné na dosiahnutie želaných úspechov. Vyučovanie na našej škole zabezpečujú skúsení a kvalifikovaní pedagógovia a tréneri. Vyučuje sa v klasických i špecializovaných učebniach, ktoré sa postupne modernizujú a prispôsobujú potrebám nových študijných odborov. Športová príprava sa realizuje vo viachodinových blokoch dopoludnia i popoludní, v priestoroch školy, ale aj na športoviskách športových klubov.

Kým v predošlých rokoch študenti študovali v odbore „gymnázium – šport“ a to tak v štvorročnej, ako aj v osemročnej forme štúdia, dnes je tých odborov viac. Po transformácií športového gymnázia na strednú športovú školu v roku 2019 pribudol ku gymnaziálnym odborom nový štvorročný odbor „športový manažment“. Potreby praxe však ukázali, že je potrebné inovovať vzdelávanie športovcov aj v ďalších oblastiach - v každom športe sa od športovcov a hlavne trénerov očakáva, že budú vedieť analyzovať, interpretovať a využívať dáta rôznymi spôsobmi. Tvoriť správy, štatistiky o tréningoch a zápasoch, videá z tréningov a zápasov na identifikáciu trendov, vzorov a plánovanie toho, čo je potrebné na zlepšenie výkonnosti hráčov. To všetko vyústilo do otvorenia nových IT odborov, ktoré sú od školského roku 2020/2021 na našej škole v experimentálnom overovaní.

Fotogaléria k článku