Študijné odbory

Študijné odbory

Stredná športová škola Tr. SNP, Košice, Trieda SNP 104, 040 11 Košice

Späť na školu

študijné odbory, zameranie

Na našej škole môžu študenti študovať v týchto odboroch:

1. Športové gymnázium

Spája športovú prípravu podľa zvoleného športového odvetvia a všeobecné vzdelávanie. Po skončení štúdia žiak získa úplné stredné všeobecné vzdelávania a sa predpokladá pokračovanie na VŠ ľubovoľného zamerania. Ide o klasické gymnaziálne štúdium ( celý rozsah gymnázia), doplnený o dvojfázový tréningový proces .Absolvent získa licenciu tréner II. stupňa.

2. Športový manažment

Spája športovú prípravu podľa zvoleného športového odvetvia a odborné ekonomické vzdelávanie. Po skončení štúdia môže pracovať ako manažér alebo športový inštruktor v športových kluboch, športových zväzoch, regeneračných centrách, fitcentrách a v iných organizáciách alebo pokračovať na VŠ ekonomického alebo športového zamerania. Absolvent získa schopnosti potrebné pre oblasť marketingu, manažmentu, ekonomiky, podnikania a práva v športe - projektovanie, príprava, organizácia športových aktivít, vie tvorivo a flexibilne pracovať v tíme, viesť tím, hodnotiť prácu podriadených, zvláda všetky činnosti súvisiace s administráciou a korešpondenciou športových klubov/ centier, pri práci využíva rôzne digitálne technológie na užívateľskej úrovni, zastupuje športový klub v komunikácii s médiami, reklamnými agentúrami a športovým zväzom. Absolvent získa licenciu tréner II. alebo III. stupňa.

3. Digitálne služby v športe

Spája športovú prípravu podľa zvoleného športového odvetvia a odborné informatické vzdelávanie. Po skončení štúdia môže pracovať ako administrátor alebo špecialista pre informačné a komunikačné technológie pre športové pracoviská alebo pokračovať na VŠ technického alebo športového zamerania. Dokáže analyzovať, zhodnotiť a navrhnúť vhodnosť použitia informačných a komunikačných technológií v športových pracoviskách a športových zariadeniach – správa počítačovej siete, zabezpečenie ochrany dát, správa databázy športovcov- registrácia účastníkov tréningov/súťaží, činnosti súvisiace s administráciou športovej dokumentácie, tvorba web stránky športového zariadenia, tvorba a spracovanie fotodokumentácie a videí zo športových podujatí. Absolvent získa licenciu tréner II. alebo III. stupňa.

4. Spracovanie dát v športe

Spája športovú prípravu podľa zvoleného športového odvetvia a odborné informatické vzdelávanie. Po skončení štúdia môže pracovať ako databázový analytik alebo špecialista pre informačné a komunikačné technológie pre športové pracoviská alebo pokračovať na VŠ technického alebo športového zamerania. Dokáže analyzovať, zhodnotiť dáta a navrhnúť vhodnosť použitia digitálnych technológií v športových pracoviskách – tvorba a správa databázy športovcov, monitorovanie a analýza športových výkonov pomocou digitálnych technológií, vizualizácia získaných dát, tvorba reportov podľa požiadaviek klienta, správa počítačovej siete, zabezpečenie ochrany dát, tvorba web stránky športového zariadenia a činnosti súvisiace s administráciou športovej dokumentácie. Absolvent získa licenciu tréner II. alebo III. stupňa.