Exkurzia v Panasonic Industrial Devices Slovakia s. r. o.

Zo života školy

Stredná odborná škola technická, Volgogradská 1, Prešov, Volgogradská 1, 08001 Prešov

Späť na školu

13.10.2022 žiaci II.C, III.C odboru mechanik číslicovo riadených strojov, II.D elektromechanik a II.NS-elektro mali možnosť vidieť automatizované pracoviská vo výrobnom závode Panasonic Industrial Devices Slovakia s. r. o. v Starej Ľubovni.

Zoznámili sa s históriou závodu a novými trendami vo výrobe elektronických zariadení pre rôzne ručné náradia, kuchynský robot Vorwerk a hlavne blokmi pre elektromobily pre značky Seat, Volkswagen, Mercedes (riadiace jednotky pre manažment batérií, zosilňovače, kapacitory...).

Žiaci, rozdelení do skupín, videli moderné technológie osadzovania vývodových aj bezvývodových (SMD) súčiastok pomocou osadzovacích automatov, spájkovanie vlnové a selektívne – spájkovacími automatmi, testovanie dosiek, skladovanie, balenie. Okrem týchto technológií, hlavne rýchlosti práce niektorých robotov, ich zaujala čistota na pracoviskách a bezpečnostné značenie. Sprevádzajúci pracovníci pri dvojhodinovej exkurzii ochotne odpovedali aj na otázky našich žiakov. Žiaci dostali ponuku na prácu v modernom rozrastajúcom sa závode po skončení školy.

Sme radi, že sme mohli vidieť moderné trendy a ďakujeme sprevádzajúcim pracovníkom závodu Panasonic za ich ochotu a čas, ktorý nám venovali.