Študijné odbory

Študijné odbory

Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, Nitra, Novozámocká 220, 94905 Nitra

Späť na školu

Štúdium študijných odborov trvá 4 roky a je určené pre chlapcov aj dievčatá. Štúdium je ukončené maturitnou skúškou. Na základe jej úspešného zvládnutia je žiakovi udelené maturitné vysvedčenie a výučný list v danom odbore. Podmienkou prijatia na študijné odbory je úspešné absolvovanie prijímacích skúšok a ukončenie 9. ročníka ZŠ.

- Mechanik nastavovač (2411 K)

- Programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení (2426 K)

- Mechanik-mechatronik (2679 K)

- Mechanik elektrotechnik (2697 K)

- Autotronik (2495 K)

Mechanik nastavovač (2411 K)


Absolvent je schopný nastavovať, obsluhovať, kontrolovať a udržiavať obrábacie stroje.Ovláda technologické postupy v strojovom obrábaní kovov.CNC stroje dokáže nastavovať i obsluhovať a pozná základy programovania týchto strojov.

  


Programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení (2426 K)

Absolvent je kvalifikovaný pracovník schopný samostatne vykonávať práce pri obsluhe a programovaní CNC strojov, automatizovaných a poloautomatizovaných zariadení na zváranie, priemyselných zváracích robotoch, projektovaní, konštrukcii, výrobe, montáži, ako aj v prevádzke a údržbe programovacích a zváracích strojov a zariadení. Môže sa uplatniť v strojárskej výrobe ako technológ prípravy výroby, konštruktér, technický kontrolór, výrobný dispečer, majster a je dostatočne adaptabilný aj v príbuzných odboroch.

  

Mechanik-mechatronik (2679 K)

Absolvent počas štúdia získa odborné vedomosti a praktické zručnosti v oblasti elektrotechniky, priemyslenej elektroniky, mechaniky, pneumatiky a hydrauliky. Odbor tvorí spojovací most medzi mechanikou a elektronikou. Po úspešnom ukončení štúdia má kompetencie pre diagnostiku a vyhladávanie príčin porúch automatizovaných zariadení. Absolvent je pripravený na výkon činnosti technika konštrukčného, technologického, montážneho a prevádzkového charakteru v oblasti mechaniky, robotiky, aplikovanej mikroprocesorovej techniky, elektroniky, počítačového konštruovania a počítačom riadených moderných výrobných technológií.

  

Mechanik elektrotechnik (2697 K)

Absolvent je schopný vykonávať kvalifikovanú činnosť v oblasti elektrotechniky. Žiak si volí skladbu odborných predmetov s ohľadom na získanie požadovaných vedomostí a zručností potrebných pre výkon povolania v oblasti automatizačnej techniky, informačných technológií alebo spotrebnej elektroniky.


  

Autotronik (2495 K)

Absolvent je schopný samostatne identifikovať akúkoľvek poruchu na automobile, detekovať jej rozsah a úroveň poškodenia, vie navrhnúť spôsob opravy, pozná funkcie každej časti automobilu. Ovláda diagnostiku všetkých funkčných častí automobilu, kompletnej autoelektriky a odborne vie posúdiť technický stav automobilu ako celku. Odbor autotronik je v rámci duálneho vzdelávania, pričom sa žiaci pripravujú pre úspešnú kariéru v automobilke Jaguar Landrover v Nitre.