Duálne vzdelávanie

Študijné odbory

Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, Nitra, Novozámocká 220, 94905 Nitra

Späť na školu

Duálne vzdelávanie je systém odborného vzdelávania a prípravy na výkon povolania, ktorým sa získavajú vedomosti, schopnosti a zručnosti potrebné pre budúce povolanie. Vyznačuje sa najmä úzkym prepojením všeobecného a odborného teoretického vzdelávania v strednej odbornej škole s praktickou prípravou u konkrétneho zamestnávateľa.

Súkromná SOŠ polytechnická DSA v Nitre umožňuje duálne vzdelávanie v nasledujúcich renomovaných spoločnostiach:

Jaguar Land Rover Slovakia, s.r.o., je najväčším automobilovým výrobcom vo Veľkej Británii, prináša technické inovácie a používa najmodernejšie technológie na výrobu jedných z najžiadanejších luxusných vozidiel na svete značiek Jaguar a Land Rover. V Nitre vyrába vozidlá Discovery a Defender.

Gestamp Nitra, s.r.o., je medzinárodná skupina zameraná na dizajn, vývoj a výrobu kovových automobilových komponentov. Skupina sa špecializuje na vývoj inovatívne navrhnutých produktov na dosiahnutie čoraz bezpečnejších a ľahších vozidiel, čím sa znižuje spotreba energie a vplyv na životné prostredie.

Muehlbauer Technologies, s.r.o., už viac ako 30 rokov, prináša na trh riešenia v oblasti strojárskeho priemyslu, SMART CARDS & TECURITY. Ponúka systémové a softvérové riešenia na výrobu a personalizáciu kariet, cestovných pasov, technológie na princípe kontroly biometrických údajov a systémy na výrobu bankomatových kariet pre potreby bankového a vládneho sektora.

Marel Slovakia, s.r.o., so sídlom v Nitre, je jedným z 9tich výrobných závodov Marelu po celom svete.Je súčasťou globálnej siete predajných a servisných jednotiek korporácie Marel a funguje aj ako produktové centrum pre vývoj dopravníkov. V rámci servisu sa v súčasnosti zameriava na zariadenia pre priemysel hydiny.

FANUC Slovakia, s.r.o., bola založená 15. júla 2017 ako pobočka FANUC Europe pre Slovensko. Jej cieľom je dodávať výkonné a spoľahlivé produkty pre priemyselnú automatizáciu a softvér tradičnej japonskej značky FANUC, najväčšieho výrobcu priemyselnej automatizácie a robotov na svete. FANUC Slovakia s. r. o., so sídlom v Nitre, ponúka priemyselné roboty, CNC riadiace systémy a CNC stroje ako súčasť automatizácie pre výrobu na Slovensku. Okrem dodávok produktov organizuje spoločnosť početné školenia a poskytuje servisnú podporu.

Eurofit, s.r.o., je vysoko spoľahlivý medzinárodný partner pre montáž pneumatík pre automobilový priemysel. Využívajú, zlepšujú a vyvíjajú najinovatívnejšie nástroje na svete, aby klientom poskytovali služby najvyššej kvality. Dodávajú tie najpodstatnejšie diely, ktoré udržujú automobilový priemysel v pohybe od samého začiatku. Svojim klientom prinášajú mobilitu vo svete.

Foxconn Slovakia, s.r.o., sa v súčasnosti zameriava najmä na produkciu LCD a OLED televízorov, dosiek plošných spojov SMT technológiou a produkciou komponentov pre automobilový priemysel. Nitriansky závod predstavuje výrobnú centrálu televízorov pre celú Európu, pričom produkcia smeruje aj na trhy krajín Blízkeho východu a Spoločenstva nezávislých štátov. Patrí medzi najväčších dodávateľov LCD a OLED televízorov čo sa týka objemu a kapacity pre celý európsky trh.

Sodecia MATADOR Automotíve, a.s., sa transtormovala z lídra v oblasti produkcie pneumatík na špičkového TIER 1 dodávateľa. Založením MATADOR Automotive Vráble sa v roku 2005 zameranie spoločnosti zmenilo na sériovú výrobu pre automobilový priemysel. O rok neskôr obohatili svoje kompetencie a portfólio o dizajn a vývoj. Stali sa najväčším súkromne vlastneným slovenským TIER 1 dodávateľom. Dnes je MATADOR Group úspešným dodávateľom pre automobilový priemysel v CEE.

G – TEKT Slovakia, s.r.o., je medzinárodná spoločnosť so sídlom v Japonsku, ktorá sa špecializuje na výrobu komponentov karosérie a prevodových dielov. Závod je vybavený modernými japonskými technológiami na lisovanie a zváranie kovových častí karosérie automobilov pre Jaguár Land Rover a BMW.