Učebné odbory

Študijné odbory

Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, Nitra, Novozámocká 220, 94905 Nitra

Späť na školu

Učebné štúdium, určené pre chlapcov aj dievčatá, trvá 3 roky a je ukončené záverečnou skúškou. Na základe jej úspešného zvládnutia je žiakovi udelený výučný list v danom odbore. Po úspešnom zvládnutí záverečných skúšok môže žiak pokračovať v dvojročnom nadstavbovom štúdiu a získať maturitné vysvedčenie. Podmienkou prijatia je úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ

- Nástrojár (2423 H)

- Elektromechanik, zameranie: 11 silnoprúdová technika(2683 H)

- Technicko – administratívny pracovník (6475 H)

Nástrojár (2423 H)

Absolvent ovláda strojové, trieskové obrábanie kovových a nekovových súčiastok, nastavenie, obsluhu a údržbu základných obrábacích strojov, ako sú sústruhy, brúsky a vŕtačky. Vie rozoznávať a charakterizovať strojové súčiastky a mechanizmy používané v strojárstve, konštruovať jednoduché montážne celky, zobrazovať strojné súčiastky a zhotoviť technické výkresy podľa STN, vykonávať pracovné činnosti spojené s obsluhou a riadením konvenčných sústruhov, frézovačiek, brúsiek a vŕtačiek.

  

Elektromechanik, zameranie: 11 silnoprúdová technika (2683 H)

Absolvent vie zostavovať celky elektrických zariadení pri montáži elektrických strojov a prístrojov, pri montáži rozvodných panelov, ovládacích pultov a montáži domácich a priemyselných spotrebičov. Ďalej vie osadzovať prvkami i dosky plošných spojov a zostavovať elektronické obvody.

  

Technicko – administratívny pracovník (6475 H)

Absolvent získa vedomosti a praktické zručnosti vo vedení účtovníctva a administratívnych prác, obchodnej korešpondencie, v písaní na mechanických a elektronických písacích strojoch, pri obsluhe PC, základné vedomosti z hospodárskeho práva, z obchodného a občianskeho zákonníka, evidencie majetku a vedenia skladového hospodárstva a pod.