Študijné odbory na Golianku

Študijné odbory

Gymnázium, Golianova 68, Nitra, Golianova 68, 94901 Nitra

Späť na školu

5-ročné bilingválne štúdium – s druhým vyučovacím jazykom anglickým.

Uchádzať sa o štúdium môžu deviataci, ale i ôsmaci. MAT, CHEM, UMK, INF a OBN sú vyučované v anglickom jazyku. Svoje komunikačné zručnosti si budú môcť žiaci posilňovať aj na hodinách s anglickými lektormi.


4-ročné štúdium v triedach podľa výberu žiaka.

Štvorročné štúdium ponúka žiakom možnosť vybrať si anglickú triedu s posilneným vyučovaním ANJ, s lektormi z Veľkej Británie, Kanady a Viedne, príležitosť vycestovať na jazykové pobyty v zahraničí a získať zahraničné certifikáty. Ďalšou možnosťou je informatická trieda, ktorá je žiadaným študijným programom, žiaci majú možnosť študovať zaujímavé informatické predmety, získať prípravu na ECDL skúšku a získať atraktívne IT zručnosti. K výberu je aj klasická všeobecná trieda, ktorá dôsledne pripraví žiaka na maturitnú skúšku a budúce vysokoškolské štúdium. Výhodou je tiež vysoká voliteľnosť hodín podľa záujmu žiaka, vlastná cesta žiaka vo vzdelávaní. Prijímacia skúška je rovnaká a triedu si žiak zvolí ihneď po prijatí na školu. Pre prijatie v konkrétnej triede sa od žiakov nevyžaduje nič navyše, stačí ak ho zaujíma angličtina alebo informatika.


8-ročné štúdium.

Toto štúdium je určené pre šikovných žiakov 5. ročníka ZŠ, ktorí môžu svoj talent rozvíjať už skôr ako po skončení 9. ročníka. Je výhodou študovať v triede so spolužiakmi, ktorí sa vo vedomostiach navzájom posúvajú vpred.


Golianko svojich uchádzačov pripraví na to, ako úspešne zvládnuť prijímacie skúšky, prostredníctvom prípravného kurzu, ktorý sa každoročne organizuje na pôde školy.

Je možné prihlásiť sa naň v januári online formou na hlavnej stránke školy.