Bilancovanie zážitkov 1. polroku

Zo života školy

Stredná odborná škola, Ulica J. A. Komenského 70/43, Želovce, Ulica J. A. Komenského 70/43, 99106 Želovce

Späť na školu

Čas v školskej lavici je veru relatívny. Niekedy sa vlečie ako slimák, inokedy letí ako vystrelený šíp. Záleží na tom, či je písomka alebo prestávka, skúšanie, či veselé školské podujatie.

Čo mohli zažiť žiaci SOŠ Želovce v prvom polroku?

Prváci úspešne zvládli úlohy na slávnostnej imatrikulácii a boli prijatí do odborných cechov v škole.

Reprezentanti súťažili v aranžovaní kvetín na celoslovenskej súťaži Victoria Regia v Piešťanoch, na Vianočných inšpiráciách v Košiciach, ale aj v škole všetci súperili v súťaži Čaro Vianoc. 

Do školy prišli aj návštevy. V októbri žiaci z poľnohospodárskej školy v Szécsény /Maďarsko/ v decembri žiaci zo základných škôl v okrese Veľký Krtíš na podujatie Čaro Vianoc spojené so súťažou vo floristike. 

Vyučovalo sa aj na Hrušovskej farme, v Šóšárskom lesoparku a Údolí želovských pivníc. OUTDOOR je pre nás veľmi užitočnou pomôckou a prirodzeným prostredím

Hovorilo sa o jedle, zdravých potravinách a životospráve. Využívalo sa rovesnícke vzdelávanie mladší starším, nové zážitky pre ostatných spolužiakov a podobne.

V novembri sa na dva dni otvárali dvere pre širokú verejnosť. Prednášky a workshopy predstavovali záhradnícku profesiu. Odborníci z praxe, učitelia, majstri, žiaci ukazovali svoje zručnosti a školské aktivity žiakom základných škôl a ich rodičom, všetkým návštevníkom podujatia.

A 20. novembra sa nahlas bubnovalo, aby bolo deti lepšie počuť, keď potrebujú našu pomoc.

Nooooo, prišiel aj Mikuláš :-) a Ježiško

Pozrite si fotky, sú viac ako slová:

fotoalbum podujatí a aktivít

Teraz nasleduje  fašiangová veselica,  Valentín, Veľká noc  i deň detí