Rozhovor s pani vychovávateľkou Matejovou

20.06.2019 06:59
Zo školy

Autor : Tereza Strejčková, ZŠ Tríbečská, Topoľčany

Späť na časopis

Koľko rokov ste na tejto škole?

Prvým pôsobiskom mojej práce bola ZŠ v Kovarciach. Potom som pracovala  v ZŠ Škultétyho v Topoľčanoch a pred 17 rokmi som začala  pôsobiť v ZŠ Tribečskej a pevne verím, že toto je môj konečný pristav.
Prečo ste sa rozhodli byť vychovávateľkou a pracovať s deťmi? Kde ste študovali?

Vždy ma bavilo venovať sa deťom. rada som im vymýšľala program ,zabávala ich.Niekoľkokrát som bola animátorkou v tábore pre deti a keďže ma to veľmi bavilo, rozhodla som sa pre povolanie vychovávateľky .Po ukončení ZŠ v Ludaniciach som pokračovala na gymnáziu v Topoľčanoch a následne na pedagogickej škole v Bratislave. 

Ako  chcete stráviť leto a čomu sa chcete počas neho venovať?

V lete mám najradšej slnko a vodu. Veľmi rada chodím oddychovať k moru. Milujem Taliansko, kde som bola veľakrát a ak sa mi podarí, možno sa tam znova vyberiem. Z každého rožku trošku - budem si užívať oddych a relax na slniečku a pri vode. Nejaký čas strávim u rodičov na dedine a tiež sa chystám na malé rekonštrukcie bytu.

Aké bolo vaše detstvo ?

Mala som krásne a šťastné detstvo, za čo vďačím svojim rodičom, ktorí mne a mojej sestre venovali veľa času. Boli to krásne časy, plné zážitkov v prírode s kamarátmi, a to bez mobilov a počítačov.

Čo ste vyštudovali a kedy ste začali pracovať ako vedúca ŠKD?

Vyštudovala som vychovávateľstvo. Vedúcou vychovávateľkou v ŠKD  som sa stala v januári 2018. Je to zodpovedná funkcia a snažím sa zvykať si na povinnosti, ktoré mi z nej plynú. Pracuje sa mi veľmi dobre, pretože mám super kolektív vychovávateliek a práca  v dobrom kolektíve a s deťmi ma veľmi baví.

Kde ste sa narodili ?

Narodila som sa v topoľčianskej pôrodnici a do svojich 24 rokov som bývala v rodičovskom dome v dedinke Dvorany nad Nitrou, kam sa vždy rada vraciam .

Máte radi deti?

Jasné, že mám. Inak by som nemohla pracovať ako vychovávateľka v škole.  Je pravda, že sú chvíle,  keď ma niektorí nezbedníci nazlostia, ale rýchlo ma to prejde. Mám aj svojich dvoch synov, ktorých nadovšetko milujem a robia mi radosť.