Na návšteve na Gazdovskom dvore v Pustých Úľanoch

20.06.2019 18:10
Zo školy

Autor : Renáta Havrilová, ZŠ Tomášov

Späť na úvod

„Mali sme sen: Vybudovať gazdovský dvor, kde sa budú cítiť zvieratká príjemne, kde sa bude brať ohľad na ich prirodzené potreby.“

manželia Kučerovci.

    A tak začal vznikať Gazdovský dvor – NÁŠ SEN. V jedno príjemné jarné popoludnie sme sa na ten Sen boli s deťmi školského klubu pozrieť. A veruže bolo na čo pozerať. Privítali nás milí majitelia farmy, spolu so svojimi zvedavými domácimi zvieratkami. Husi, kačky, sliepočky, kozičky, ovečky, zajačiky, kravy, morské prasiatka, koník, somárik, holuby...všetky boli prítulné a priateľské. Vďačne sa nechali pohladkať, nakŕmiť aj vyčesať. Odvážnejší sa povozili na chrbte koníka, dokonca sme sa mohli člnkovať po krásnom jazierku. Ochotní majitelia nám trpezlivo a pútavo porozprávali veľa zaujímavého o každom ich zvieracom miláčikovi.

    Na záver sme sa dosýta vyhrali na detských preliezkach, oddýchli si na originálnych lavičkách, posilnili sa dobrým olovrantom. Poďakovali sme sa domácim za krásne strávené chvíle v ich vlastnoručne vytvorenej oáze pokoja a krásnej prírody. Do autobusu sme nastupovali príjemne unavení a plní pekných zážitkov.

deti a p. vychovávateľky ŠKD