Zo života krúžkov 2

04.06.2019 20:16
Zo školy

Autor : Dagmar Moravčíková, ZŠ Škultétyho, Nitra

Späť na úvod

Krúžok CLIL- 1.stupeň + ekologický

Ekologický krúžok v tomto školskom roku spestril svoje stretnutia o výukové aktivity v anglickom jazyku a členovia krúžku majú možnosť nielen robiť prospešné veci, ale zároveň precvičovať a rozširovať svoje jazykové schopnosti. V zimnom období pracovali na projekte vodný cyklus (kolobeh vody v prírode), potom vysievali bylinky do vlastnoručne vyrobených samo zavlažovacích kvetináčov, neskôr sa zapojili do prípravy rovesníckeho vzdelávania Zelenej školy ako „recenzenti“ a hrávali rôzne spoločenské hry. V nasledujúcom mesiaci, len čo to klimatické podmienky dovolia, vyštartujeme na školské políčka, ktoré potrebujú údržbu. Veríme, že aj v tomto školskom roku sa nám podarí pripraviť levanduľový sirup a obohatiť pitný režim našich priaznivcov.

p. uč. Lavrincová


Vareška a kulinár

Žiaci rôznych ročníkov sa v našom krúžku naučia pripravovať pokrmy podľa receptov primeraných ich veku. Našim cieľom je, aby sa deti naučili krájať, strúhať, vaľkať, vyrezávať a aj si po sebe upratať. Niektoré deti práve v našej kuchynke prvýkrát umývali a utierali riad. Za posledné mesiace sme robili naozaj chutné mňamky ako napr. parené buchtičky, langoše, šišky, šatôčky, ale aj šarkana z pečiva a zeleniny. Snažíme sa striedať sladké a slané pokrmy a vymýšľať vždy niečo nové.

p. uč. Rebejová


Detská atletika

Na detskej atletike sme postupne trénovali atletické disciplíny, v ktorých sme sa postupne zdokonaľovali a naše natrénované hodiny sme zúročili na našich súťažiach. Jarný trojboj bola súťaž, kde sme si zmerali sily už po druhý krát medzi sebou a bola to malá príprava na naše účinkovanie na Detskej štafetovej lige a Detskej P-T-S, ktoré sa uskutočnili 14. apríla 2019 na Základnej škole Nábrežie mládeže v Nitre. Naše výsledky neboli najlepšie, ale ani najhoršie. Umiestnili sme sa v strede všetkých súťažiacich a veľmi nás to posmelilo na účasť v ďalších takýchto podobných súťažiach. V budúcom školskom roku sa tešíme na ďalšie posily spomedzi terajších prváčikov, lebo terajší štvrtáci nás opúšťajú. Tešíme sa na všetkých v budúcom školskom roku!

p. uč. Chlapečková a Babušíková


Tanečný krúžok

Tanečný krúžok tento školský rok 2018/2019 navštevovalo 12 žiačok z prvých ročníkov a pravidelným cvičením a tanečnými hrami žiaci rozvíjali ohybnosť, rytmiku, fantáziu a ladnosť pohybu. Za choreografiu „Na planéte Ledabolo“ získali na tanečnej súťaži krásne 3. miesto. Vystupovali s veľkou radosťou v parku Na Sihoti na Míle pre mamu pri príležitosti Dňa Matiek a na Najväčšej charitatívnej športovej exhibícii – Integrácia v Mestskej hale. Dúfam, že z nich raz vyrastú veľké tanečné hviezdy.

p. uč. Zemanová