DANUBIUS GASTRO 2023

23.04.2023 10:10

Autor : Michaela Stopková, Súkromná stredná odborná škola, SNP 1253, Poprad

Späť na úvod

Dňa 20.4.2023 sa niekoľko žiakov zo SSOŠ Poprad-Veľkej zúčastnilo na DANUBIUS GASTRO 2023, jednom z najväčších gastronomických festivalov v Bratislave. Festival ponúkal návštevníkom možnosť ochutnať rôzne kulinárske špeciality z rôznych krajín, stretnúť sa s profesionálnymi kuchármi a someliérmi a zúčastniť sa rôznych workshopov i prednášok týkajúcich sa gastronómie a someliérstva.

Naši žiaci boli súčasťou viac ako 10-tisícového davu, ktorý sa zišiel na tomto podujatí. Počas svojej účasti sa mohli stretnúť s rôznymi kuchármi, pekármi a someliérmi, ktorí im ponúkli výhľad do sveta kuchárskeho umenia a someliérstva. Žiaci mohli vidieť naživo rozličné súťaže, ale aj to, ako sa pripravujú rôzne špeciality.

Hoci išlo o gastronomický festival, študenti mali možnosť zúčastniť sa aj VEĽTRHU CESTOVNÉHO RUCHU ITF SLOVAKIATOUR, ktorý predstavil zaujímavé tipy na cestovanie, relax a trávenie dovolenky, a AUTOSALÓNU s viac ako 15 slovenskými výstavnými premiérami, so sekciou karavanov a obytných automobilov a zónou tzv. youngtimerov. Nechýbali predvádzacie jazdy, konferencia o vodíkových technológiách a workshopy o investovaní do automobilov.

Zúčastnenie sa na Danubius Gastro bolo pre žiakov SSOŠ Poprad-Veľká veľmi vzdelávajúce a zážitkové. Táto skúsenosť im zostane v pamäti na dlhý čas a pravdepodobne ich inšpiruje k tomu, aby sa stali v budúcnosti lepšími kuchármi alebo someliérmi.