Mikuláš

18.01.2023 10:18
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Každý rok čaká deviatakov na našej škole niekoľko milých tradícií. Jednou z mnohých je práve sviatok sv. Mikuláša. Ja osobne som sa na to veľmi tešila.

     Ráno sme dorazili do školy okolo 6:30. Preobliekli sme sa do kostýmov. My, dievčatá, sme si obliekli anjelské kostýmy, chalani boli preoblečení za čertov. Pred vyučovaním sme privítali všetky deti prichádzajúce do šatne. Vo vestibule už na deti čakal Mikuláš ktorý sedel pri krásne vyzdobenom vianočnom stromčeku.

     Cez prvú vyučovaciu hodinu sme my, teda „Mikulášova družina“ aj s Mikulášom a zástupcami Žiackeho parlamentu navštívili každú triedu a rozdali balíčky deťom. Počas druhej vyučovacej hodiny sme navštívili aj detičky v materskej škole. Tie nám predviedli krásne vystúpenie a za to sme ich odmenili balíčkami.

     Zástupcovia ŽP odovzdali pani riaditeľke, pani zástupkyni, všetkým pedagógom aj všetkým ostatným zamestnancom školy vianočné pozdravy. A na záver nás poobede čakala ešte mikulášska diskotéka. Tento deň sa určite vydaril a všetkým nám, teda deviatakom sa veľmi páčil.


Nela Melichová