Zveľaďovanie areálu našej školy

23.11.2022 11:19
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Naša škola ZŠ s MŠ Juraja Slávika Neresnického v Dobrej Nive má veľmi pekné priestory. Učebne sú vybavené najmodernejšími školskými pomôckami i novým nábytkom, okolie školy a celý jej areál je pekne upravený. V parku pred školou je poznávací chodník, bylinková záhradka a detské ihriská s preliezkami.

    V tomto roku sa osadili tri panely s deviatimi tabuľami náučného chodníka, ktorý pomáha pri vzdelávaní žiakov v regionálnej výchove. V tenisovom areáli pribudol tiež v tomto roku tenisový kurt s umelým povrchom. Je veľmi chvályhodné, že aj samotní žiaci na hodinách technickej výchovy alebo v čase, ktorý to dovoľoval, priložili ruku k dielu a pomáhali pri úprave okolia svojej školy. Čistili bežeckú dráhu od buriny, pripravovali priestor v okolí osadeného nového basketbalového koša, hrabali v parku suchú trávu a lístie.

    Teraz na jeseň sa vysadili stromčeky / smrečky/ pri školskom plote za telocvičňou. A na južnej strane areálu pribudlo do vytvoreného ovocného sadu 10 stromčekov. S ďalšími prácami , ako je napr. odvodnenie kurtov, budeme musieť počkať až do jari, keď sa urobí rigol za kurtami, ktorý bude odvádzať dažďovú vodu.


Ján Slosiarik

Fotogaléria k článku