Olympiáda Mikroregiónu Pliešovskej kotliny

28.06.2022 09:45
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Už 13. ročník Žiackej olympiády Mikroregiónu Pliešovskej kotliny sa uskutočnil 3. júna 2022 v areáli Základnej školy v Dobrej Nive. Po dvojročnej prestávke zavinenej pandémiou sa opäť mohlo súťažiť v individuálnych ľahkoatletických disciplínach, ale i v kolektívnych športoch – florbale, volejbale, futbale a vybíjanej. Žiaci oboch škôl – ZŠ s MŠ v Pliešovciach i ZŠ s MŠ Juraja Slávika Neresnického v Dobrej Nive reprezentovali svoje obce – Babinú, Breziny, Bzovskú Lehôtku, Pliešovce, Podzámčok, Sásu a Dobrú Nivu, ale i školy, ktoré navštevujú. Myšlienku olympizmu prišla podporiť i vzácny hosť – dvojnásobná olympijská víťazka Elena Kaliská. Po jej príhovore, príhovoroch starostov obcí – Pliešoviec , Štefana Sýkoru a Dobrej Nivy , Milana Jakubíka a otvorení olympiády riaditeľkou školy v Dobrej Nive Máriou Slosiarikovou, sa mohlo začať súťažiť. Tomu všetkému však ale predchádzal slávnostný uvítací ceremoniál, ktorého sa domáci organizátori zhostili opäť na „výbornú“.

     Športovému zápoleniu prialo i počasie, a tak si mohol každý tento deň naplno užiť. Ocenení na stupňoch víťazov sa tešili zo získaných medailí a aj víťazné družstvá v kolektívnych športoch prežívali pocity radosti a šťastia z dosiahnutého úspechu. Samozrejme nie každý mohol byť víťazom, ale pre všetkých už bolo odmenou, že sa mohli zúčastniť olympiády. Dostali tak príležitosť pocítiť hrdosť na svoju obec, či školu , ktorú reprezentovali.

     Záverečný ceremoniál už prebiehal v pokojnej atmosfére. Riaditeľka školy Mária Slosiariková odovzdala olympijskú vlajku riaditeľovi Základnej školy v Pliešovciach Slavomírovi Matejkovi. O rok ich škola bude organizovať 14. ročník tohto úžasného športového podujatia.



Mgr. Ján Slosiarik

Fotogaléria k článku