Výročie Základnej školy Juraja Slávika Neresnickéhov Dobrej Nive

28.06.2022 09:45
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

   V živote každého človeka sú chvíle, na ktoré nezabúda. Sú nezmazateľne vryté v jeho mysli, našli si kútik v jeho srdci a človek sa k nim často, veľmi často vracia. Výnimočné a nezabudnuteľné chvíle existujúaj v živote školy. Pre Základnú školu s materskou školou Juraja Slávika Neresnického v Dobrej Nive patrí k takýmto momentom oslava troch dôležitých medzníkov: 60. výročie základnej školy, 50. výročie materskej školy, ktorá je jej súčasťou, a 10 rokov od udelenia čestného názvu- mena po dobronivskom rodákovi, prekladateľovi a politikovi Jurajovi Slávikovi Neresnickom.

   Oslava sa konala 10. mája 2022,okrem bývalých aj terajších zamestnancov, rodičov, bývalých a súčasných žiakov a priateľov školy sa jej zúčastnili i mnohí významní hostia.

   Bol pre nich pripravený bohatý kultúrny program, v ktorom sa snúbila minulosť s prítomnosťou, spomienky s dynamikou. Osobité miesto v programe osláv mal aj krst knihy – učebnice Čítanka regionálnych dejín obce Dobrá Niva. Súčasťou osláv bola i recepcia, na ktorej si starší aj súčasní zamestnanci a pozvaní hostia vymieňali zážitky, spomínalo sa na minulosť.

   Oslava bola zároveň rozlúčkou s takmer 30 - ročným pôsobením vo funkcii riaditeľky Márie Slosiarikovej. V škole pôsobí 40 rokov, z toho 2 roky ako zástupkyňa riaditeľa školy a 28 rokov ako riaditeľka. Práve ona stála za úspechmi školy a za jej premenou na moderne vybavenú a v regióne obľúbenú školu.

   60 dobrých rokov je za nami a my všetci zo srdca škole želáme ešte veľa, veľa dobrých rokov, veľa úspešných krokov a najmä veľa dobrých pedagógov a žiakov, pretože škola v nás všetkých zanecháva nezabudnuteľný odkaz...


Mgr. Ivana Sklenková 

Fotogaléria k článku