Odvrátená strana internetu

04.02.2022 08:31
Kultúra a umenie

Autor : Mária Pastirčáková, ZŠ Bernolákova 16, Košice

Späť na úvod

Cítiš sa na internete bezpečne? Mal/a si niekedy pocit, že to, čo zverejňuješ môže byť zneužité a dokonca i použité proti tebe? Nech to vyznieva akokoľvek, pravda je taká, že internetové vody nebývajú vždy pokojné, neunášajú ťa  len na vlnách krásnych instagramových fotiek a príspevkov, tik-tokových virálnych videí, ale že sú tu i také prúdy, ktoré ťa stiahnu dole a dokážu ti veľmi škaredo ublížiť.


Ver, že my v našej škole nie sme ľahostajní voči tomu, ak ti niekto ubližuje. Naša škola je miestom, kde sa o tejto téme rozprávalo, rozpráva a rozprávať bude a ak máš nepríjemnú skúsenosť, tak určite neváhaj a oslov školskú psychologičku alebo učiteľa, ktorému dôveruješ a tí ti radi pomôžu. 


V týchto dňoch vyhlasuje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v KE výtvarnú súťaž pre žiakov 2. stupňa pod názvom „Odvrátená tvár internetu“. Ak máš nápad, čo všetko číha na mladých ľudí vo svete internetu, hoď to na papier (nakresli, namaľuj...) a môžeš vyhrať :) Tvoje dielko následne odovzdaj pani učiteľke Kucikovej do 10. februára 2022.