ŽIACKY PARLAMENT V ŠKOLSKOM ROKU 2021/22

08.11.2021 09:08
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Žiacky parlament (ŽP) na našej škole, ako orgán školskej samosprávy reprezentuje žiakov a zastupuje ich záujmy vo vzťahu k riaditeľovi a vedeniu školy. Vyjadruje sa k podstatným otázkam, návrhom a opatreniam školy v oblasti výchovy a vzdelávania. Podieľa sa na tvorbe a zabezpečení dodržiavania školského poriadku. Zasadnutie ŽP prebieha raz do mesiaca, pravidelne každý druhý pondelok v mesiaci, od 13:45 hod. do 14:45 hod. pod vedením koordinátorky ŽP – Mgr. R. Mikulovej.

    Členovia na svojich zasadnutiach navrhujú rôzne opatrenia na zlepšenie činností v škole, v školskej jedálni, pri organizovaní mimoškolskej činnosti alebo aj pri zlepšení vzájomných vzťahov na škole. Majú právo pozývať na svoje zasadnutia vedenie školy, pedagógov, žiakov alebo vedúcich zamestnancov.

    Členov ŽP si volia žiaci tretieho až deviateho ročníka zo svojich radov a ich funkčné obdobie je jeden školský rok.

    V školskom roku 2021/2022 boli zvolení členovia ŽP: Bianka Baková, Viktor Dobiš, Viktória Špániková, Nelka Melichová, Natália Balková, Jakub Krkoš, Alexandra Šebová, Nelka Ježovičová, Jožko Slugeň a najmladší člen Mirko Bariak.

    SĽUB ŽIACKEHO PARLAMENTU :,, Sľubujem, že vždy budem konať čestne v záujme triedy, ktorú zastupujem, aby som svojou prácou pomohol pri výchove, vzdelávaní a v zlepšovaní vzťahov medzi učiteľmi a žiakmi na našej škole.“ ,,Sľubujem, že budem aktívne pomáhať a zapájať sa pri organizovaní akcií školy. Svoju funkciu budem vykonávať poctivo počas celého školského roka. Ako člen parlamentu budem zapájať svoju triedu do akcií školy a budem jej odovzdávať pravdivé informácie zo zasadnutí ŽP. Budem spolupracovať so svojim triednym učiteľom.“


Pripravila Mgr. R. Mikulová


Fotogaléria k článku