Tipy na čítanie

18.06.2021 17:21
Kultúra a umenie

Autor : Iveta Kureková, Gymnázium Ivana Kupca, Komenského, Hlohovec

Späť na úvod

1. Pre milovníkov fantasy a dobrodružstva

Adriana Bolyová: Hierarchia tmy

Radana Vranická sa naučila načúvať vnútornému hlasu, ktorý sa jej ozýva od osemnástych narodenín. Radí jej, predvída budúcnosť, pozná pravdu o každom človeku. Ak chce zachrániť seba aj svojich blízkych, ostáva jej jediná a najhoršia možnosť – stať sa skutočnou démonologičkou.


2. Pre cestovateľov

Martin Navrátil: Okolo sveta 1

Dnes už nie je problém cestovať, dnes je umenie pozerať sa očami, ktoré vidia hlbšie pod povrch bežného vnímania. A to Martin dokáže, o čom vás presvedčí na stránkach svojho cestopisného výberu, plného humorných, ale aj dramatických situácií. Vitajte vo svete profesionálneho cestovateľa.


3. Pre nadšencov histórie

Miloš Jesenský: Po stopách templárov na Slovensku

Kniha mapujúca všetky dôležité indície svedčiace o prítomnosti templárov na Slovensku. Je to zaujímavý pohľad do nepoznanej slovenskej minulosti, návrat do mladíckych dobrodružstiev a smelé historické hypotézy.


4. Pre tých, ktorých zaujímajú životné osudy

Michelle Obamová: Môj príbeh

Michelle Obamová opisuje začiatky svojho manželstva, keď sa snažila zladiť prácu, rodinu a materské povinnosti s rýchlo sa rozvíjajúcou politickou kariérou svojho manžela. So šarmom, humorom a neobvyklou otvorenosťou ponúka pohľad do zákulisia diania, keď sa jej rodina stala stredobodom pozornosti celého sveta.


5. Pre dobrú náladu

Vladimír Skalický: 999 vtipov na každý deň

Je to kniha určená všetkým na pobavenie i radosť, no najmä tým, ktorí sa vedia zasmiať aj na vlastných nezdaroch a humor ich neopúšťa ani v situáciách, keď iným už behá mráz po chrbte.