Vlastná tvorba žiakov

16.05.2021 12:32
Zo školy

Autor : Diana Murínová, ZŠ Dobšinského, Rimavská Sobota

Späť na úvod

Bolo krásne slnečné ráno, čo bolo v slnečnom meste Neapol normálne. No a presne v takéto ráno sa narodilo dievčatko menom Carla.

Toto dievčatko na prvý pohľad vyzeralo celkom obyčajne, no nebolo to celkom tak. Jej rodičia boli dvaja milí a láskaví ľudia. Carla po nich zdedila veľa dobrých vlastností: múdrosť, odvahu, láskavosť a odhodlanosť dokázať čosi veľké. Keď trochu podrástla, začal sa u nej prejavovať veľký talent a láska k hudbe. Jej talent spievať sa vyvinul do takej miery, že keď mala desať rokov, vedela spievať ako operná speváčka. Jej rodičia si to všimli a začali ju v tom podporovať. Sprevádzali ju na rôznych súťažiach, často preto musela vynechať školu. Aj preto sa presťahovala aj s rodičmi do hlavného mesta Ríma. Tam sa jej dostalo vysokého vzdelania, čo bolo v tej dobe veľmi chvályhodné. Keď dospela, začala nahrávať piesne, ktoré spolu s kamarátmi zložila. Po roku z nej bola popová hviezda. Na jej koncert ste si museli začať zháňať lístky rok dopredu. Šialené, však? No jednej noci sa stalo niečo, čo zásadne ovplyvnilo jej kariéru. Keď mala turné v Amerike, chceli ju na hoteli prepadnúť lupiči. Dostali sa dnu, ale Carla bola práve v kuchyni, aby sa napila. Tam ju prepadli a chceli zaškrtiť, ale našťastie Carla chodila na karate a využila to. Kopla lupiča silno do brucha a privolala hotelovú stráž. Potom podstúpila veľa lekárskych vyšetrení, kde jej zistili, že má poškodené hlasivky. Po tomto incidente nemohla rok spievať. Opísala to, ako najhoršie obdobie v živote. Chúďa Carla. Ale keď sa po roku vrátila na pódium, všetok smútok z nej opadol a znova sa začal jej hudobný kolotoč. Dokonca sa zdalo, že vie ešte vyššie a krajšie. Carla dostala mnoho speváckych a iných ocenení. Hovorí sa, že ju vyhlásili za kráľovnú popovej hudby. Keď ako 85-ročná zomrela na nádor v mozgu, celé Taliansko (jej rodná zem) vyhlásila štátny smútok, ktorý trval dva dni.

Carla má pamätníky po celom svete, ale aj v srdciach ľudí. A to je koniec príbehu o dievčati, ktoré prevrátilo svet popu hore nohami.

Autor: Anna Kapcová, V.A