Pomsta čarodejníka

07.04.2021 13:05
Zábava

Autor : Katalin Ondrejšík, ZŠ Gemerská, Plešivec

Späť na úvod

Kde bolo tam bolo bolo raz jedno veľké mesto menom Vesmír , ktoré nemalo začiatok ani koniec. Malo mnoho obyvateľov, ktoré sa volali hviezdy. Žila tam aj jedna veľká rodinka. Mama-Slnko, otec-Mesiac, ich deti: Merkúr, Venuša, Zem, Mars, Jupiter, Saturn, Urán, Neptún. Zo všetkých bola najmúdrejšia Zem. Mala zvláštne schopnosti a vedela predpovedať budúcnosť. Stále spomínala, že raz príde do mesta čarodejník, no nikto jej neveril. Až kým sa v ich meste neobjavil záhadný muž v dlhom plášti a veľkej čapici - bol to čarodejník menom Maška.

Prišiel, aby sa stal panovníkom Vesmíru.  Zem ho spoznala, lebo ho už videla vo svojich vidinách. Chcela mu zabrániť v jeho plánoch, a tak ho vyzvala na súboj. Pravidlá boja boli jednoduché. Bojovať sa mohlo len zo zbraňami, ktoré neublížia a prvý, kto spadne z nôh, je porazený. Maška si vybral palicu zabalenú fóliou a Zem si vybral lampu. Čarodejník sa začal oháňať palicou a vtom Zem zapla lampu, ktorá oslepila čarodejníka, palica mu vypadla z ruky, o ktorú sa potkol a spadol. Tým bol boj ukončený a víťazom sa stala Zem. Maška musel opustiť vesmír, ale sľúbil,že raz sa vráti a pomstí sa.

No ako plynuli roky, pomaly na čarodejníka každý zabudol, no Zem vedela, že sa raz vráti. A tak sa aj stalo. Jedného dňa zazneli mestské zvony. Všetci vybehli na ulicu a videli čarodejníka. Vrátil sa omnoho silnejší a už sa s nikým nedával do súboja, jednoducho vyslovil kliatbu a všetci sa začali premieňať na hviezdy, planéty a vesmírne telesá. Kedže ho raz Zem už v boji porazila, dostala výnimočný dar. Mohol na nej znova vzniknúť život. A tak dnes všetci ľudia žijú na Zemi a svieti na nich jej matka - Slnko a v noci stráži jej otec - Mesiac.