Vianoce pre seniorov

21.12.2020 17:19
Zo školy

Autor : Mária Pastirčáková, ZŠ Bernolákova 16, Košice

Späť na úvod

VIANOCE


Čas, kedy sme všetci doma s rodinou. Čas, kedy ochutnávate, či mamka zvolila správny pomer múky, cukru, aby upiekla koláč podľa vášho gusta. Čas, kedy sa vaša detektívna duša predrie na povrch a vy doma usilovne hľadáte darček, o ktorý ste prosili celý rok. Ten čas naberá nové kontúry. Spomalí sa a vy vnímate, že rodina je znova pokope. Že celý ten rok sa zastaví a zhmotní v jeden okamih, ktorý vám dá len pocit domova, ktorý vám nikto nemôže vziať. Lebo je len a jedine váš. Boli sme obdarení niečím, čo často vnímame ako niečo bežné. Ale nemusí to byť vždy tak. Mnoho ľudí práve na Vianoce pociťuje nedostatok „bežného“. Do tejto početnej skupiny patria aj seniori. A preto sme sa rozhodli, že starkým darujeme štipku „výnimočného“. Pocitu, že nie sú sami.


Poprosili sme vás, aby ste vyrobili vianočné pozdravy. Vy ste to urobili a my sme im pozdravy doručili. Z nich sa môžu tešiť seniori v Dome pokojnej staroby A. F. Colbrieho v Košiciach. Vy, ktorí ste pomohli ste dôkazom toho, že našu školu nenavštevujú len šikovní a usilovní žiaci, ale aj takí, v ktorých drieme dobré a láskavé srdce a za to vám patrí jedno veľké ĎAKUJEM.


Špeciálne by sme sa chceli poďakovať žiacke Sandre Palliovej, ktorá sa do pomoci vložila silou tvorby niekoľkých desiatok pozdravov a záložiek.