Jeden mesiac

28.07.2020 22:08
Zábava

Autor : Bianka Červená, ZŠ Rozmarínová, Komárno

Späť na úvod

Jeden mesiac


Ako je známe, rok čo rok odchádzame zo školy na letné prázdniny. Aj keď majú letné prázdniny 2 mesiace, neskutočne rýchlo môže tento čas ubehnúť a ani si to neuvedomíme. Až dnes som si uvedomila, že už máme za sebou polovicu prázdnin........pár dní v júli a už len august. Ako je potvrdené, čas beží rýchlejšie, keď sa človek baví, ako keď len tak sedí a nudí sa, čiže ja som sa musela baviť veľmi. A aj som sa bavila a rada by som sa s vami o tieto zážitky podelila.

Prvé dva týždne prázdnin ubehli rýchlo. Venovala som sa aktivitám, ktoré ma najviac bavia - spievala som, tancovala, čítala a v neposlednom rade športovala a učila sa španielčinu. Keďže som veľkým milovníkom hudby, veľa som počúvala mojich obľúbených spevákov, učila sa texty pesničiek. Taktiež hrám na klavíri.....ani ten som nevynechala. Vytlačila som si noty k obľúbeným pesničkám a naučila sa ich hrať.

Cez víkend  - v sobotu sme sa rozhodli ísť na túru do Maďarska - Dobogókő. Nie sme veľkí turisti, ale aj napriek tomu sme sa rozhodli pre jednu z najťažších trás - Rám-szakadék. Túru sme si veľmi užili a zistili sme, že ani nie sme takí zlí turisti. Ale s našim "veľkým šťastím" začalo pršať, keď sme boli 500 metrov od nášho cieľa. Vždy pršalo silnejšie a silnejšie, keď zrazu sa začalo blýskať a hrmieť. To nás už trochu vyľakalo, keďže sme boli zo všetkých strán obklopení stromami a cesta k autu bola ešte vyše 6 kilometrov  po trase, ktorá nebola z asfaltu, ale zo zeminy a keďže pršalo, zemina sa zmenila na blato. A hádajte, kto mal dvojité "šťastie".......myslím, že ste uhádli.......ja. Moja mama aj krstná mama mali turistické topánky, ktoré sa tak nešmýkali na rozdiel od mojich, ktoré boli obyčajné tenisky. Ja som na sebe mala ešte aj náš "100 -kilový" ruksak. Cesta bola veľmi strmá a šmýkala sa, čiže sa mi podarilo spadnúť do potôčika. Keď sme sa konečne dostali k autu, vybrali sme sa do Tesca kúpiť si nové oblečenie. Každý si našiel niečo pekné na seba a vyrazili sme do Ostrihomu na večeru. Losos alebo CordonBlue? Túto otázku som mala v hlave vyše 10 minút. Odpoveď sa mi nepodarilo nájsť ani po 20 minútach, ale nakoniec vyhralo CordonBlue. Po vynikajúcej večeri sme sa pobrali domov.

Prvé tri dni tretieho týždňa som chodila doobeda na spev do ZUŠ. Bol to neskutočný zážitok, za ktorý svojej pani učiteľke spevu veľmi ďakujem. 

Ďalšie dva dni a poobedia pokračovala moja rutina z prvých dvoch týždňov.


Prišiel štvrtý týždeň. V pondelok k nám do tanečnej školy, ktorú navštevujem, prišiel jeden tréner z Bratislavy. Celé doobedie som kvôli tomu stresovala, aj keď ako inak úplne zbytočne. Tréning som si veľmi užila. V utorok sa nám začalo sústredenie, čiže od utorka do piatka som tam bola od 8:00 do 17:00. V prvý deň sa mi zapálili brušká na nohách, čiže celý týždeň ma to veľmi bolelo, no tancovala som aj tak. Nakoniec som však všetko prežila a prišiel tento týždeň - týždeň mojej dovolenky. V pondelok sme prišli na Donovaly, kde sme si hneď v prvý deň spravili prechádzku. Po prechádzke sme všetky kalórie, ktoré sme spálili, pribrali na večeri. V utorok sme sa pobicyklovali po Donovaloch a poobede išli do Korytnice, kde sme sa aj naobedovali. Potom sme išli na izbu a začala som písať článok.


Čo som na Donovaloch zažila ďalšie dni, vám napíšem na začiatok môjho nového článku.....


Páči sa ti článok? Prečítaj si ich viac😃
Sleduj nás na Instagrame (pripravujeme veľa noviniek): https://www.instagram.com/_.rozovinky._/
Sleduj nás na Facebooku: https://www.facebook.com/rozovinky