Pán Tragáčik a človek z UFO: Kniha, ktorá vás upúta

12.06.2020 21:56
Kultúra a umenie

Autor : Michal Čilek, ZŠ s MŠ Centrum I, Dubnica nad Váhom

Späť na úvod

Človek z UFO? Myslíte si, že je to nemožné? I keď názov knihy Pán Tragáčik a človek z UFO sľubuje stretnutie s mimozemšťanmi, dej vás skutočne prekvapí.

Dobrodružný román Pán Tragáčik a človek z UFO od poľského spisovateľa Zbigniewa Nienackeho je kniha, ktorá ma hneď upútala svojím názvom a ilustráciou na obálke. Aj keď obálka prvého slovenského vydania sľubuje stretnutie s mimozemšťanmi, ktoré sa nakoniec nekonalo, kniha je aj tak plná napätia, prekvapení a nečakaných udalostí.

Pán Tragáčik je v Bogote na konferencii o ochrane umeleckých diel a historických nálezov pred zlodejmi, keď ho osloví neznámy človek. Na tom by nebolo nič čudné, ale verili by ste človeku, čo vám tvrdí, že je z roku 9109? Tento cestovateľ v čase prišiel nájsť záhadný zlatý predmet, ktorý ešte v 20. storočí vypadol zo stroja času iného „ufóna“ a dnešným ľuďom by mohol priniesť „neviditeľnú smrť“.

Kniha je plná cestovania po neznámych miestach, prenasledovania nebezpečnými zločincami a predvádzania neuveriteľných schopností muža z 92. storočia, ktoré vás udržia v napätí až po poslednú stranu. Nemal by som už viac prezrádzať. Ak chcete vedieť, ako to všetko dopadlo a akí by mohli byť ľudia o 7000 rokov, zistite to sami.

Táto edícia kníh Záhadné príhody pána Tragáčika nikoho túžiaceho po dobrodružstve nikdy nesklame. Za tridsať rokov ukázal hlavný hrdina, historik s obojživelnou rachotinou s motorom Ferrari, množstvo dobrodružstiev aj pre mladšie deti, aj pre násťročných.

Dúfam, že Človek z UFO bude pre vás takým silným magnetom ako pre mňa.


Fotogaléria k článku