Tipy, ako zabiť nudu

17.06.2020 17:09
Zábava

Autor : Sandra Onderová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Milí čitatelia!

„Nudím sa.“ To je v tejto dobe najčastejšia odpoveď na otázku „Čo robíš?“. Často aj vy trávite čas pri televízore, počítači či mobile, lebo sa nudíte? Mám pre vás nejaké rady a tipy, ako sa nenudiť. Môžete si tak spríjemniť upršané či letné prázdninové dni.

1. Máte doma zrelé banány? Pripravte si banánovú zmrzlinu (len z banánov)

Banány olúpeme, nakrájame na asi 1 cm kolieska a dáme do mrazničky. Zamrznuté vložíme do výkonného mixéra a mixujeme dohladka. Vznikne vám lahodná krémová zmrzlina bez pridania mlieka, cukru a akýchkoľvek iných ingrediencií. Samozrejme, je len na vás, ako si ju vylepšíte. Skúste napríklad pridať pred mixovaním lyžičku medu a na záver zmrzlinu poliať kvalitnou čokoládou.

2. Fantastická zábava – dúhové bubliny

Potrebujete na to plastovú fľašu, saponát, potravinárske farbivo, ponožku a gumičku. Fľašu odrežte na jej spodnej časti, cez spodok fľaše nasuňte ponožku na jej zaistenie, môžete použiť gumičku. Do plytkej nádoby nalejte trochu vody s mydlom a jemne premiešajte, ponorte bublinkový fúkač ponožiek do roztoku a jemne fúknite. Keď chcete mať bubliny farebné, na koniec ponožky nalejte potravinárske farbivo a môžete fúkať.

5. Mydlové oblaky

Potrebujeme len mydlo. Je to veľmi jednoduché. Stačí, ak si kúpite mydlo zo slonoviny a dáte ho do mikrovlnej rúry, kde budete vidieť, ako sa vám mydlo mení na oblaky.


6. Sumo zápasy

Potrebujete oversized tričko (môžete si zobrať tričko od ocka) a vankúše. Jednoducho si oblečiete tričko a dopredu si pod tričko zastrčíte vankúš.

 

7. Spievajúce slamky

Potrebujete slamky na pitie, lepiacu pásku a nožnice. Začnite tým, že si odstrihnete pás lepiacej pásky a na ňu poukladáte slamky do dvojíc od najmenšej po najväčšiu. Ďalej už len prelepíte slamky, aby sa nehýbali. Môžete začať hrať.🙃