“Človek dostáva odmenu za dobrý skutok, ktorý vykonal, už v radosti, ktorú za to cíti”❤️

19.04.2020 10:58
Zábava

Autor : Bianka Červená, ZŠ Rozmarínová, Komárno

Späť na úvod

“Človek dostáva odmenu za dobrý skutok, ktorý vykonal, už v radosti, ktorú za to cíti”❤️

Lev Nikolajevič Tolstoj


    Je skvele cítiť radosť v srdci. Ten pocit, že si spravil niečo dobré alebo niekomu pomohol.


    Jedného dňa, keď som skončila v online škole, išla som von na čerstvý vzduch a pozrieť svojho deda. Keďže som mala dlhý deň a mám veľmi rada hudbu, pustila som si obľúbené pesničky. Onedlho som už spievala so spevákmi a užívala si každú vetu v pesničke. Zrazu som začula nejaký buchot - nie silný, taký slabý. Pozrela som sa na deda a spýtala sa ho, či nevie čo to bolo. Nič nevidel. Keď som sa pozrela na druhu stranu, všimla som si malého vtáčika. Ležal pri skleníku. Nevedela som, čo sa mu mohlo stať, no onedlho som to zistila. Vtáčik sa buchol do skla skleníka a nevedel sa veľmi hýbať, keďže sa silno udrel. Bolo mi ho veľmi ľúto. Spýtala som sa deda, čo by som mohla urobiť, aby som mu pomohla. Povedal, že tam mám ísť, chytiť ho a dáme mu trochu vody. Poviem pravdu, bála som sa ho chytiť, no strach ma neprekonal. Išla som tam, jemne ho chytila a podala ho dedovi. Nakoniec, nebolo to až take zlé. Vtáčik sa najprv bál a veľmi silno pištaľ, no potom zistil, že mu nechcem zle. Dala som mu trochu vody a počkala, kým sa bude cítiť lepšie. Nakoniec sa ešte raz napil pozrel sa na mňa a odletel. Zrazu som v srdci pocítila krásny pocit. Bola som šťastná. Zachránila som jeden život. Stihla som si o vtáčikovi spraviť aj jednu fotečku.




    Začala som o ňom aj trochu pátrať. Zistila som, že to bola Pinka lesná. Niektoré zaujímavosti ma veľmi prekvapili a rada by som sa s vami o ne podelila.


    Pinka lesná váži len 21g teda 0,021kg. Samček na leto prilieta skôr ako samička. Jeho spev je možné počuť už koncom marca. Pre spev je typické zakončenie trilkom. Je zákonom chránená, spoločenská hodnota je 90€. Väčšinou jedia semená a plody v menšej miere hmyz. Vyskytuje sa na celom Slovensku.


Páči sa ti článok? Prečítaj si ich viac😃

Sleduj nás na Instagrame (pripravujeme veľa noviniek): https://www.instagram.com/_.rozovinky._/

Sleduj nás na Facebooku: https://www.facebook.com/rozovinky