Môj vzor

11.03.2020 13:16
Vzťahy

Autor : Dominik Chmela, ZŠ Rozmarínová, Komárno

Späť na úvod

Môj VZOR + NAJKRAJŠIA SPOMIENKA


Mojím vzorom je OTEC. Myslím si, že v medziľudských vzťahoch je dôležitá dôvera. Viackrát v živote mi môj tatko ukázal, že mu môžem povedať o svojich pocitoch, ktoré sú nielen pozitívne, ale niekedy aj negatívne. Mám ho rád, lebo je starostlivý, urobí to, čo sa mi nechce robiť, je trpezlivý, trávi s nami čo najviac času. Robí nad rámec svojich rodičovských povinností a reaguje na naše emócie.


Medzi jeho záľuby patria predovšetkým rodina a futbal. Vo svojom voľnom čase pôsobí ako rozhodca vo futsale. Napriek bolesti kolena ho to neodradí od pískania. Nevynechá ani piatkové večerné kúpanie. Jedna z mojich najlepších spomienok bola dovolenka v Tatralandii. Rád by som s vami zdieľal tento zážitok. Boli sme tam 2 dni, čiže v sobotu a nedeľu. Tatralandia je aquapark v Liptovskom Mikuláši. Takže späť k spomienke. Keď sme dorazili do Liptovského Mikuláša, hneď sme si išli oddýchnuť. Cesta bola únavná. Oddýchli sme si a o pár hodín sme išli do spomínaného aquaparku. Musím povedať, že som bol sprvu veľmi opatrný...čo sa týka tobogánov...Nakoniec som však musel uznať, že báť sa tobogánov v aquaparku je takmer to isté ako sa báť medveďa na turistike.


Niekde som počul, že strach je najväčší nepriateľ na ceste k dospelosti. Otec ma učí denno-denne k samostatnosti a aby som sa nebál. Keď raz budem otcom ja, chcem byť taký istý ako on.