Knihobežník

03.03.2020 15:47
Zo školy

Autor : Lili Takácsová, ZŠ Rozmarínová, Komárno

Späť na úvod

KNIHOBEŽNÍK


    Projekt knihobežník neobišiel ani našu školu. Ako povedala naša pani učiteľka: „Je to skvelá príležitosť prečítať si dobrú knižku ľahko a zadarmo.“ 12 kníh je schovaných po škole na druhom a treťom poschodí. Súťaže sa môžu zúčastniť žiaci piateho až deviateho ročníka. Všetky knihy sú zaujímavé. Sú tam knihy ako Rodičovňa (David Baddiel), Malý biely poník (Elizabeth Goudbergová), Dotyk anjela(Thomas Brezina) a mnoho ďalších... Tento projekt trvá dva mesiace (marec a apríl). Začiatkom mája sa žiaci, ktorí čítali knihy, môžu zúčastniť kvízu o knihe, ktorú čítali.

     Keďže 1.3. bola nedeľa, logicky nikto v nedeľu nepríde kvôli žiadnej súťaži do školy. Takže keď sme v pondelok 2.3. prišli do školy každý z nás rozmýšľal, kde sú tie knihy schované. Mysleli sme si, že žiadnu knihu nenájdeme, ale nebola to pravda. Hovorila som si: „Knihu nenájdem ani v Kníhkupectve a nie ešte hľadať na dvoch poschodiach.“ A vtedy som sa rozhodla, že ja hľadať nebudem. No toto moje rozhodnutie som porušila po pár minútach, a to po ceste do triedy. Doslova mi prišla pod nohy. Bola to kniha Záhadné zmiznutia, prípad pre Madison (Philip Margolin, Amy Margolin Rome). Bol to skvelý pocit, keď som zistila, že som prvá, ktorá našla knihu. Naša trieda zatiaľ našla 5 z 12 kníh.

Prečo vznikol tento projekt?

     V dnešnej dobe sa žiaden človek nezaobíde bez čitateľskej gramotnosti. Veľa ľudí má malú slovnú zásobu. V dnešnej dobe každý trávi svoj voľný čas na internete a sociálnych sietiach a nečíta. Naša škola na to myslí, a tak učiteľky SJL zrealizovali akciu Knihobežník.