Odštartovali sme školu ekurziou

24.01.2020 09:24
Zo školy

Autor : Vanesa Jankaničová, Súkr. spojená škola European Englisch School, Solivarská, Prešov

Späť na články školy

My, žiaci II.stupňa ,sme tento školský rok odštartovali exkurziou v srdci Slovenska.Navštívili sme nový a starý zámok v Banskej Štiavnici,Banícke múzeum a pozreli sme sa aj do hĺbky,do bane Bartolomej.Nikto by nás nepoznal v skafandroch, prilbách a čelovkách, ktoré sme vyfasovali. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavosti,ale mali sme aj vtipné zážitky ,na ktoré tak skoro nezabudneme.Viete,čo znamená banícky mesiac?Ak sa to chcete dozvedieť, navštívte štiavnické bane,alebo si to „vygooglite“.

Prechádzky boli aj po historickom štiavnickom námestí,na ktorom sme navštívili evanjelický kostol,ktorý je známy tým,že sa v ňom vydávala slávna Sládkovičova Marína.Aj Sládkovič ho navštevoval.Nemohli sme vynechať ani Kalváriu v Banskej Štiavnici .Až na vrchol sme išli pešo,aj keď nám počasie neprialo.Odtiaľ naša cesta viedla do Kremnice,kde sme sa pozreli do mincovne a až tu sme zistili ,ako sa razia eurá a iné mince.Na tejto exkurzii sme sa dozvedeli,kde sa nachádza geografický stred Európy a to miesto sme aj navštívili.

Exkurzia sa pomaly blížila ku koncu,ale naši chlapci skúšali trpezlivosť našich pani učiteliek. V posledný večer, keď sme mali súťaže, sa chceli asi podobať na Shreka, pretože si nafarbili vlasy na zeleno-modro.Nemali nafarbené len vlasy,ale aj ruky,tvár,lebo farba stekala aj po tvári,aj po rukách.Keď sme ich uvideli ,nezdržali sme sa smiechu.Na ten pohľad nezabudneme nielen my,ale aj naše pani učiteľky.Skúšali ich trpezlivosť,ale vypomstilo sa im to.Do noci drhli hlavu,ruky,tvár,aby tak nemuseli prísť domov a hovoriť o tom.Ale celá farba nezišla a keď sme sa vrátili,museli sa priznať aj rodičom.

Tri dni ubehli ako voda a my sme už sedeli v autobuse na ceste domov.Cestu sme si spríjemnili hudbou,pesničkami,pozeraním filmov,vyhodnotili sme súťaže a niektorí si aj pospali po prebdených nociach. Ďakujeme našim pani učiteľkám za tento náučný výlet a za trpezlivosť,ktorá bola niekedy potrebná.Sme radi,že to vydržali.Už sa tešíme na budúcoročnú exkurziu.