Imatrikulácia prváčikov

13.01.2020 11:46
Zo školy

Autor : Natália Rajnohová, ZŠ s MŠ Vavrečka

Späť na úvod

„Od škôlky stratil sa kľúč, skrátil sa i hier dlhý lúč, svet plný tajomstiev odkrýva sa znova, v pátraní po novom pomáha škola. Písmená, slabiky, slová, potom vety, veď aj dospelí boli najprv deti. Ten čas zažil každý z nás, keď prvák bol v triede raz.“

Dňa 28.11.2019 zažili naši prváčikovia slávnostnú imatrikuláciu. Počas celej slávnosti ich sprevádzali naši najstarší žiaci- štvrtáci. Akoby to bolo len včera, keď do školských lavíc zasadli ustráchané tváričky, ktoré nevedeli čo ich v škole čaká. Teraz však žiaci pripochodovali v námorníckych uniformách ako hrdí prváci. Svojou šikovnosťou a nadobudnutými vedomosťami hravo zvládli úlohy na Ostrove pirátov, roztancovali indiánsky kmeň a objavili poklad domorodcov zo Šťastného ostrova. Svojim sľubom potvrdili štvrtákom, že ich budú zodpovedne nasledovať, brať si z nich príklad a že budú hrdo nosiť titul žiak/žiačka základnej školy Vavrečka. Pani riaditeľka slávnostne prijala prvákov do školského cechu a odovzdala im certifikáty spolu so symbolickými kľúčmi od školy. Žiaci svoj program ukončili prváckou hymnou.

Milí prváci, želáme Vám aby bola Vaša plavba v školskom mori pokojná a aby ste sa aj Vy bez problémov preplavili do štvrtáckeho prístavu. V časoch búrky stojte jeden pri druhom a pomáhajte si navzájom zvládnuť prekážky. Objavujte nové vedomosti, skryté tajomstvá a dobrodružstvá, ktoré ponúka škola. Želáme Vám aby ste vždy hrdí boli, že ste žiakmi tejto školy. Nech raz napíšeme bielou kriedou, že ste boli dobrou triedou.