Čas vianočný

23.01.2020 13:42
Zo školy

Autor : Lenka Kravčáková, ZŠ - Grundschule, Hradné námestie, Kežmarok

Späť na úvod

VIANOČNÁ BURZA

Dňa 6. decembra 2019 sa uskutočnila v triedach ZŠ - VIANOČNÁ BURZA ! Mladší aj starší žiaci sa zmenili na šikovných predavačov, ktorí 

ponúkali zaujímavé výrobky, vianočné dekorácie, ozdoby, výtvarné práce, medovníčky, sladké dobroty, vianočný punč, knihy, bižutériu, spoločenské hry, hračky a množstvo čarovných prekvapení, ktoré sa objavili na stoloch už skoro ráno. V triedach nechýbali ani vianočné stromčeky, pozitívna nálada a krásna výzdoba.

Najväčší záujem žiakov bol o dva bicykle, tablet, kolieskové korčule a vtipné rozprávkové postavičky - PATA a MATA!

A kto si odniesol tieto krásne výhry?  Timea Václavová z 8.A , Dávid Spišák zo 7.C, Nina Vdovjaková zo 7.B, Sebastián Smolen zo 6.C a Martin Sečka zo 6.A triedy. Žiaci si odniesli výhry vysmiati, prekvapení, šťastní a my ešte raz GRATULUJEME!

Napriek symbolickým cenám sa počas VIANOČNEJ BURZY vyzbieralo spolu 730 eur.  Finančný príspevok bol odoslaný do Prešova pre ľudí postihnutých výbuchom na Mukačenskej ulici.

                                                                                                                  VŠETKÝM ĎAKUJEME!!!

Cieľom VIANOČNEJ BURZY bolo zároveň priblížiť čarovný a charitatívny odkaz vianočných sviatkov, čo sa nám podarilo. Žiaci, učitelia, vychovávateľky dobrovoľne doniesli nepotrebné veci, knihy, oblečenie, ručne vyrobili krásne dekorácie, milé vianočné prekvapenia a finančne prispeli tým,ktorí stratili domov, najbližších... Vianoce sú tie najkrajšie sviatky v roku, kedy sa celá rodina a najbližší stretávajú pri štedrovečernom stole, strávia spolu krásne a nezabudnuteľné chvíle a my vieme, že mnohí si pod stromčekom nájdu darček z našej VIANOČNEJ BURZY...a ešte hrejivejší je pocit,že sme pomohli.

                                                                                                             ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE!