Vzťahy

01.12.2019 10:47
Vzťahy

Autor : Karolina Tomaszewska, ZŠ Hlavná, Družstevná pri Hornáde

Späť na úvod

Ahojte chcela by som vás oboznámiť s témou vzťahy. Tieto články budú na inšpiráciu ako pre dievčatá tak i pre chlapcov. Budú tu rôzne rady ako si zlepšiť vzťahy medzi rodičmi, kamarátmi i niekým kto sa vám páči a podobne... Každý článok bude presne uvedený či to sú rady iba pre dievčatá / chlapcov alebo pre každého.

Každý určite vie, že vzťahy sú rôzne. Možno je to tým že každý z nás je iný a možno tým, že si jednoducho dané osoby nesadnú alebo sú si prirodzene sympatické. Všetky vzťahy musia mať nejaký začiatok, ale musia mať aj nejaký koniec. Dnes sa zameriame skôr na ten koniec. Každý určite už mal tu prvú „detskú lásku“ je to podstate ten prvý vzťah medzi chlapcom a dievčaťom ktorý, trvá približne týždeň alebo dva týždne. Na začiatku z toho majú obidvaja veľkú radosť lebo našli tu svoju „pravú“ lásku.

Ako som už písala každý začiatok má aj svoj koniec. Ten koniec väčšinou je pre obe strany ťažký.  Nie vždy to musí dopadnúť ako v rozprávke. Niekto samozrejme má to šťastie, že s tou druhou osobou ostanú stále kamaráti nuž bohužiaľ u niektorých je to tak že sa prestanú úplne baviť. Samozrejme by každý preferoval tú prvú možnosť. Ako je zvykom dievčatá to po rozchode znášajú horšie. Väčšina dievčat vie, na čo mierim. Vždy to začne slovami „Čo som urobila zle? To sa mu už nepáčim? Našiel si krajšiu? A to som mu už nebola dobrá ?“. Áno toto sú časté otázky nás dievčat. Medzitým, čo dievčatá plačú na ramene svojej najlepšej kamarátky, chlapci to nijak extra neriešia. Samozrejme existujú výnimky, ale väčšinou je to tak, že si chlapci povedia: „A život ide ďalej.“ Niekedy mám pocit, že to niektoré dievčatá berú až veľmi vážne. Predsa to nie je posledný chlapec v ich živote. Naopak niektorý chlapci by sa nemuseli hrať na tých „statočných“, keď to tak vždy nie je.