Interview so zdravotníčkami

03.12.2019 17:52
Zo školy

Autor : Liana Kmecová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Milí čitatelia, ponúkam vám interview s členkami bronzového družstva v zdravotníckej súťaži. Súťaž sa konala 12. 11. 2019 na Strednej zdravotníckej škole v Humennom.  

Liana Kmecová: Odkedy sa zúčastňuješ na zdravotníckych súťažiach? 

Nina Saraková, IX. A - Na zdravotníckych súťažiach sa zúčastňujem už od tretieho ročníka ZŠ a skoro vždy je zloženie nášho tímu iné, na to som si už zvykla, ale aj tak sa nám darilo pri všetkých týchto zmenách.

Liana Kmecová: Využila si už niekedy v živote svoje poznatky z tejto oblasti, resp. potreboval niekto tvoju pomoc? 

Zuzana Vavreková, IX. A  - Našťastie som takéto poznatky nevyužila pri vážnych zraneniach, ale iba pri nepatrných poraneniach, ako napríklad pri krvácaní z nosa alebo pri dusení v hrdle, či dokonca pri vyberaní cudzieho telesa z ruky.

Liana Kmecová: Čo ťa motivuje vzdelávať sa v tejto oblasti? 

Nina Saraková, IX. A - Motivuje ma to v tom, že môžem získať poznatky o poskytovaní 1. pomoci, ktoré raz možno využijem v budúcnosti pri záchrane ľudského života. 

Liana Kmecová: Chcela by si sa venovať zdravotníctvu aj v budúcnosti? 

Nina Saraková, IX. A - Neviem to ešte posúdiť. Práca v zdravotníctve je veľmi náročná. Čas ukáže, či sa budem venovať tejto činnosti aj naďalej. 

Liana Kmecová: Ako si spomínaš na svoju prvú súťaž? Ako ste dopadli?

Zuzana Vavreková, IX. A - Naša prvá súťaž bola v júni v roku 2013 vo Vranove nad Topľou, na ktorú si veľmi rada spomínam, lebo sme získali prvé miesto, čo nás veľmi prekvapilo.

Liana Kmecová: Čaká vás ešte nejaká súťaž v tomto školskom roku? 

Nina Saraková, IX. A  - Čaká nás ešte súťaž v Červenom kríži vo Vranove nad Topľou, na ktorú sa veľmi tešíme a pripravujeme, aby sme dosiahli čo najlepšie umiestnenie.

Liana Kmecová: Ďakujem za rozhovor a prajem vám ešte veľa takýchto úspechov!