O nás

Profil školy

Gymnázium, Golianova 68, Nitra, Golianova 68, 94901 Nitra

Späť na školu

 Gymnázium na Golianovej ulici v Nitre je modernou strednou školou s viac ako storočnou históriou, ktorá poskytuje žiakom kvalitné vzdelávanie a prípravu pre štúdium na vysokých školách doma, ale i v zahraničí.


Škola vytvára výborné podmienky pre štúdium cudzích jazykov: 1. cudzím jazykom je anglický jazyk, 2. cudzí jazyk si volí žiak sám - nemecký, ruský alebo španielsky jazyk.

V štúdiu cudzích jazykov je veľkým prínosom pre žiakov aj možnosť konverzovať s viacerými anglickými lektormi a jednou ruskou lektorkou.


V prírodovedných predmetoch sa žiakom vytvára priestor aj na experimentovanie v moderných učebniach s kvalitným vybavením a možnosťami využívania rôznych vzdelávacích softvérov.

Štúdium informatiky je doplnené nielen o programovanie vo viacerých programovacích jazykoch, ale i tvorbu web stránok, web dizajn, tvorbu jednoduchých robotov. Žiaci oceňujú možnosť prípravy priamo v škole na získanie certifikátu ECDL – vodičský preukaz na počítače.


Každý žiak si vie nastaviť svoje štúdium sám, výberom pre neho najvhodnejších voliteľných predmetov, ktoré mu zabezpečia nielen úspech na maturitnej skúške, ale i úspešný štart na VŠ.

Škola ponúka svojim žiakom aj možnosť pracovať v rôznych krúžkoch a projektoch. Zahraničné projekty sú príležitosťou na cestovanie a spoznávanie kultúry a tradícií zúčastnených krajín, ale i na nové priateľstvá.


Športovcom a talentovaným žiakom sa ponúka možnosť štúdia podľa individuálnych učebných plánov.

Najlepších študentov škola každoročne finančne odmeňuje z financií vlastnej nadácie gymnázia. Zriaďovateľom školy je Nitriansky samosprávny kraj.


Fotogaléria k článku