6497 G 00 pedikúra - manikúra

Študijné odbory

SŠI Fatranská, Žilina, Fatranská 3321/22, 01008 Žilina

Späť na školu

Trojročný učebný odbor pedikúra – manikúra je zameraný na získanie vedomostí z oblasti starostlivosti o ruky a nohy klienta, o ľudskom tele a iné činnosti súvisiace s odborom. Vzdelávanie v súlade so školským vzdelávacím programom pre žiakov s mentálnym postihnutím smeruje k tomu, aby si žiaci s mentálnym postihnutím vytvorili zodpovedajúce schopnosti a študijné predpoklady v starostlivosti o klientov.

Obsah vzdelávania v 1. ročníku je zameraný na suchú a mokrú manikúru, masáže, peelingy, masky a zábaly rúk. Žiaci sa naučia dodržiavať bezpečnosť a hygienu práce. Poznajú a vedia používať dezinfekčné prostriedky, prípravky, pomôcky, nástroje a zariadenie pedikúry a manikúry. Lakujú a zdobia nechty na rukách.

Obsah vzdelávania v druhom ročníku je zameraný na odbornejšie výkony. Výstupom na konci školského roka sú výkony: lepenie, lakovanie a odstraňovanie umelých nechtov. Ovládajú suchú a mokrú pedikúru, kúpele, masáže, masky a zábaly nôh. Lakujú a zdobia nechty na nohách.

V poslednom ročníku je obsah vzdelávania zameraný na prípravu na záverečné skúšky. Výstupom sú teoretické a praktické poznatky získané počas všetkých troch rokov vrátane ovládania kompletnej wellness manikúry a pedikúry, japonskej manikúry, francúzskeho lakovania, lakovania gélovým lakom.

Absolvent trojročného učebného odboru po ukončení štúdia úspešne vykonanou záverečnou skúškou získava kvalifikáciu na úrovni nižšieho stredného odborného vzdelania. Môže sa uplatniť v prevádzkach pedikúry a manikúry.