Profil školy

Profil školy

Gymnázium sv. F. Assiského, Kláštorská ul., Levoča, Kláštorská 24, 054 01 Levoča

Späť na školu

Škola ponúka dva vzdelávacie programy:

  • štvorročný vzdelávací program– študijný odbor 7902J gymnázium určený žiakom deviatych ročníkov ZŠ
  • osemročný vzdelávací program – študijný odbor 7902J gymnázium určený žiakom piatych ročníkov ZŠ

Je to všeobecné gymnaziálne štúdium s kvalitnou jazykovou prípravou v dvoch cudzích jazykoch z ponuky anglický, nemecký, francúzsky, španielsky, ruský jazyk s možnosťou vlastnej profilácie žiaka systémom voliteľných predmetov v treťom (4) a vo štvrtom (12) ročníku štvorročného resp. v siedmom a ôsmom ročníku osemročného štúdia. Škola dáva teda akcent na právo žiaka na slobodnú voľbu vzdelávacej cesty.

Základné piliere vzdelávania definované v iŠkVP sú doplnené realizáciou záujmovej krúžkovej činnosti a rôznych kultúrnych, spoločenských a športových aktivít. Gymnázium pripravuje žiakov predovšetkým na ďalšie vzdelávanie na všetkých typoch vysokých škôl, no zároveň aj na uplatnenie v praxi a na osobný a sociálny život. Ponúkame tiež duchovnú a mravnú formáciu. Dôraz s kladieme na vytváranie spoločenstva lásky a porozumenia v rámci triedy i celej školy prostredníctvom spoločných duchovných aktivít – sv. omše, modlitby, adorácie, duchovné cvičenia, akadémie.

Hlavným cieľom školy je vychovať človeka – kresťana 21. storočia – slobodného, dobrého, vzdelaného a aktívneho.

Podmienky na vzdelávanie - okrem kmeňových učební sú pre vyučovanie k dispozícii: odborná učebňa fyziky, chemické laboratórium, odborná učebňa biológie, informatiky, matematiky, multimediálna učebňa, 3 jazykové učebne /z toho jedna vybavená digitálnym jazykovým laboratóriom Optimas/, kaplnka, školská knižnica, relaxačné zóny, telocvičňa, posilňovňa, volejbalové a multifunkčné ihrisko. V každej učebni je možnosť pripojiť sa na internet. Škola má vlastné zariadenie školského stravovania.