Záchrana mačiatka

07.06.2022 12:51
Vzťahy

Autor : Laura Ivančíková, ZŠ Pusté Úľany

Späť na časopis

Záchrana mačiatka a naháňačka s diviakom

Raz sme sa s kamarátkou rozhodli, že pôjdeme do lesa. Zobrali sme si kúsok chleba, ktorým sme chceli nakŕmiť ryby. Cestou do lesa sme sa celú dobu smiali. Keď sme prišli k jazeru, vytiahli sme kúsok chleba a hodili sme ho do vody. Asi o päť minút ho zožrala ryba.

Zrazu sme počuli zvláštny zvuk. Otočili sme sa a uvideli sme – diviaka! Hneď sme začali utekať, rýchlo sme vyliezli na strom a začali sme kričať. Našťastie nás niekto počul a diviaka odplašil. Keď som zliezala zo stromu, tak som spadla do žihľavy. Cestou k jazeru sme uvideli dvoch chlapov ako hodili do jazera čierny vrecúško a niečo v ňom pišťalo. Chlapi odišli a my s kamarátkou sme tam pribehli. Skočila som do vody a vytiahla som vrecúško von, roztrhla som ho a pozrela sa, čo v ňom je. Boli tam dve mačiatka! Jeden kocúr a jedna mačka. Rozhodli sme sa, že ich zoberieme ku mne domov. Cestou domov boli ticho. Zobrali sme ich ku mne do izby a dali sme im vodu a jedlo. Mačiatka sme schovali u mňa v izbe.

Keď nás mam prišla zavolať na večeru, uvidela mačiatka. Pýtala sa nás, ako sa tam dostali. Nakoniec - po hodine - povedala, že mačiatka si môžeme nechať.