GUMP 1. kapitola

04.05.2022 11:06
Vzťahy

Autor : Lukáš Turcár, ZŠ Pusté Úľany

Späť na časopis

Gump

1.kapitola

Gump bol rád, že si ho Oriešok nechal, lebo s ním sa mu dobre bývalo. Boli dobrí kamaráti a radi sa spolu pozerali na západ slnka.

Neskôr, keď už bol večer, pozrel som sa na oblohu. Vyzeralo to ako hviezdy vo vesmíre. Keď som sa ráno zobudil, šiel som za Orieškom. Spolu sme šli na prechádzku. Nikdy predtým som si nepredstavoval, že budem mať taký pekný život. Ale potreboval som ísť na potrebu pri strome. Hneď vedľa nás poletovali, pískali a čvirikali vtáčiky. Oriešok bol ale v poslednej dobe trošku čudný, čudoval som sa,  čo mu je. Vrátili sme sa domov a sadol si na gauč. Bol trochu viac unavený než zvyčajne. No Gump sa naňho nemohol tak pozerať. Bol už večer, tak sme šli spolu spať.

No na  druhý deň som pri našom dome počul silné húkanie ako keby to bola sanitka. Hneď som sa rozutekal za Orieškom. No Oriešok nebol vo svojej posteli. Pozrel som sa von z okna. A videl som v sanitke Orieška. Vybehol som von, preskočil otvorený kanál a úplne tajne som sa vkradol do sanitky. V sanitke som bol len ja, Oriešok a čudný pán. Oriešok mal zvláštnu vec na ústach a vyzeral ako keby spal. Keď sme zastavili,  vbehol som do budovy, do ktorej odviezli Orieška. Tá budova bola obrovská a nikto si ma nevšimol, kým som nestál pri dverách, kde bol Oriešok. Bola tam čudná pani,  ktorá vyzerala ako ten muž zo sanitky. Žena si ma všimla a vykríkla na mňa: „HEJ BEŽ PREČ, TU NEMÁŠ ČO ROBIŤ!!!˝  No hneď na to sa prebudil Oriešok. Nie, môže zostať. Tak ma pani pustila do vnútra.