Očarujúci letný deň

05.06.2021 10:41
Príroda a turistika

Autor : Leon Martin Eliáš, 7. ročník, ZŠ Pusté Úľany

Späť na časopis

Očarujúci letný deň


    Leto, tá čarovná časť roka, keď celá krajina hrá farbami. Zdá sa mi to ? Pripomína mi to maľbu toho najpestromalebnejšieho maliara na plátne.

    Žlté slnko páli nad našimi hlavami, kúpaliská sú plné tešiacich sa detí a stresujúcich sa rodičov. Ovocné sady sú plné rozkvitnutých stromov, ktoré voňajú sťa najvoňavejšia kytica kvetov v krištáľovej váze. Hravý vánok príjemne ochladzuje horúcu zem. Nik nemyslí na prácu, školu, či povinnosti, všetci sa radujú a tešia. Na poliach plných zlatej pšenice sa hravo naháňajú mladé srnky. Vtáčiky, vrabčekovia, drozdy i sýkorky spokojne zobkajú semienka zo zeme, ba aj z kŕmidiel. Hlboko v prítmí lesa v bažine spokojne v harmónií života kŕkajú žabky a klap-klap-klap, klepotajú bociany. Naše kopce, Tatry, sa hemžia ľuďmi ako mravcami. Zmrzlinou nikto nepohrdne. Každé dieťa sa z nej ihneď poteší.

    Príjemný vánok akoby ochladol. Slnko pláva nízko nad obzorom ako na azúrovom mori. Vtáčí spev sa pominul, na oblohe vidieť netopiera. Vynorili sa komáre. Čaro celého dňa sa pominulo, akoby všetko upadlo do temnoty. Očarujúci letný deň odchádza.