Láska starých rodičov

04.02.2020 21:40
Vzťahy

Autor : Marek Pirko, ZŠ Soľ

Späť na časopis

Milí čitatelia, začítajte sa do krásneho príbehu plného skutočnej lásky...

Kedysi dávno žili na tomto svete v jednej malej dedinke dvaja manželia, ktorých láska odo dňa svadby nikdy neprestala rásť. Boli veľmi chudobní, ale obaja vedeli, že ten druhý nosí v srdci nesplnené želanie.

Muž mal zlaté vreckové hodinky, ktoré zdedil po dedovi, a sníval, že si k nim kúpi zlatú retiazku.

Žena snívala o perleťovom hrebienku, ktorý by si dala do svojich dlhých jemných svetlých vlasov. Roky utekali a muž myslel stále viac na hrebienok, ktorý by rád kúpil svojej milovanej žene, kým žena na neho už takmer zabudla. Snažila sa nájsť cestu, ako kúpiť mužovi zlatú retiazku. Dlho o tom nehovorili, ale stále v sebe nosili svoj nesplnený sen.

Raz ráno, v deň výročia svadby, prišla žena ku svojmu manželovi s úsmevom, ale s hlavou ostrihanou dohola. Jej nádherné dlhé vlasy boli preč. ,,Čo si to urobila, miláčik?" Spýtal sa užasnuto. Žena roztvorila dlaň, na ktorej žiarila zlatá retiazka. ,,Predala som ich, aby som ti mohla kúpiť zlatú retiazku k hodinkám.",,Čo si to len urobila," povzdychol muž a ukázal žene prekrásny drahý perleťový hrebienok. ,,Ja som predal hodinky, aby som ti mohol kúpiť hrebienok." A objali sa.

Nepotrebovali nič iného, boli bohatí jeden druhým.